Nebojša Čović dobio je novi petogodišnji mandat na mestu predsednika KK Crvena zvezda, saopštio je klub.

Kako se navodi, na današnjoj izbornoj skupštini kluba, Čović je izabran jednoglasno od strane članova Skupštine KK Crvena zvezda za predsednika u periodu od pet godina.

Takođe, izabrano je novo predsedništvo kluba koje će se sastojati od sedam članova (Nebojša Čović, Branislav Baćović, Dragan Filipović, Ðorđe Vučinić, Marko Kešelj, Nebojša Mitrović, Tomislav Šunjka), a takođe je novina i izbor dva potpredsednika, jedan će biti zadužen za ekonomska pitanja, drugi za sportska pitanja.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA – BRAZIL, 1963, Kompletni rezultati na SP u Brazilu 1963. godine

U narednom periodi biće formiran i UO kluba u kome će se nalaziti najviše 23 člana, dok će Nadzorni odbor i disciplinska komisija brojiti po tri clana.

U novom sazivu Skupštine KK Crvena zvezda nalazi se čak 57 članova, u odnosu na prethodni saziv od 35 članova i to je najveći saziv Skupštine KK Crvena zvezda u njegovoj bogatoj istoriji.

Povezana vest:  Srbija izgubila od Slovenije

Među članovima tog izuzetno važnog tela kluba, nalaze se prvi put i aktivni igrači prvog tima Branko Lazić i Marko Simonović, kao i sve generacije Zvezdaša iz svih sfera javnog života.

Kako se navodi, jednoglasno je usvojen i predlog da legenda KK Crvena zvezda i nekadašnji generalni sekretar FK Crvena zvezda iz najuspešnijeg perioda u istoriji kluba, Vladimir Cvetković bude proglašen za počasnog predsednika KK Crvena zvezda, drugi put u bogatoj istoriji kluba.

Povezana vest:  NBA VESTI, Indijana izjednačila

Pre Vladimira Cvetkovića ta čast pripala je jedino Nobelovcu Ivi Andriću.