zvezda_olimpija_slavlje_cz

Ministarka najavila pomoć Zvezdi u vidu hale za treninge

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković rekla je danas za Sport netvortk da ministarstvo ne može da plaća dugove Košarkaškog kluba Crvena zvezda, ali da će mu pomoći izgradnjom dvorane za treninge.

-Ministarstvo već ima plan koji je obelodanilo, a to je kako dugoročno pomoći Zvezdi – rekla je Samardžić Marković i dodala:

Povezana vest:  Kovačević: Teže mi je da gledam, nego da igram košarku

-Mi smo opredelili sredstva da se izgradi košarkaška dvorana, kao što se gradi i za Partizan, ali ne možemo da reagujemo dok se ne završe urbanističke procedure u gradu. Kada se one završe počeće gradnja.

Ministarka je ocenila da je to „jedina moguća pomoć“ Zvezdi, koja se sinoć otvorenim pismom obratila javnosti i zatražila pomoć države.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Oklahome, Lejkera i Golden Stejta

-Smatramo da je to i velika i dugoročna pomoć, a na kraju i jedina moguća jer budžetskim sredstvima ne možemo da pokrivamo neke dugove koji su ostali – rekla je Snežana Samardžić Marković.

Generalni menadžer Crvene zvezde Mirko Pavlović sinoć je u saopštenju naveo da će taj košarkaški klub biti prinuđen da u Superligi Srbije učestvuje sa juniorskim timom, ukoliko se država uskoro ne angažuje da pomogne.

Povezana vest:  Sekretar kluba Budućnost ugovarao seksualne usluge