pesic_cz_zagreb_aba

REGIONALNA LIGA

Pešić: Nije košarka zakucavanje, već ozbiljna igra

 

Trener Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić rekao je večeras posle pobede nad Krkom (82:78) da košarka nije „zakucavanje i bečenje, već ozbiljna igra“.

-Dali su nam 14 poena iz kontranapada u prvom poluvremenu iako smo dobro skakali. Napravili su nam u seriji 8:0, a bili smo bez faula. Treba i to znati, nemamo rutinu i iskustvo u tim situacijama. Moramo da radimo na tome jer je i to košarka. Nije košarka zakucavanje i bečenje već ozbiljna igra – rekao je Pešić posle meča u hali Pionir.

Povezana vest:  Turnir u Basketu na Voždovcu

On je istakao da igrači na početku meča nisu imali potrebnu tenziju, koja je neophodna.

-Pre meča sam upozoravao igrače, a kao da smo dobili kontra efekat. Nismo još Zvezda koja može rutinski da igra utakmicu. Opet smo počeli bez tenzije koja je potrebna. Ovo je takmičenje u kome sve ekipe misle da igraju protiv one Zvezde, a mi još nismo taj nivo – rekao je Pešić.

Povezana vest:  Brajant: Mamba ne odustaje, mamba pokorava

Crvena zvezda je 10. na tabeli Jadranske lige, a Pešić je ocenio da su njegovi igrači „bolji nego što to plasman kaže“.

-Nismo slabi, dobra smo ekipa i možemo da igramo jako dobro. Naš cilj je da uvek igramo kao tokom drugog poluvremena na ovom meču. Utakmica se uvek dobija skokom i odbranom. Imamo kvalitet i bolji smo nego što plasman na tabeli kaže – rekao je Pešić.

Povezana vest:  "Drim tim" odbranio olimpijsko zlato