dusan_ivkovic_trening

Ivković: Zaslužili smo finale

 

Trener košarkaša Olimpijakosa Dušan Ivković rekao je večeras da je njegov tim zaslužio da se plasira u finale Evrolige. Olimpijakos će u finalu igrati protiv CSKA iz Moskve, pošto je u drugom polufinau savladao ekipu Basrelone 68:64 (17:11, 16:18, 17:18, 18:17).

-Očekivao sma tvrdu utakmicu. Igrali smo protiv iskusne ekipe i srećan sam zbog pobede. Zaslužili smo finale, vodili smo tokom čitavog meča i najvažnije je da smo uspeli da porazimo najbolji tim u Evroligi – rekao je Ivković posle meča.

Povezana vest:  Zvezda poražena od prvaka Evrope

On je dodao da je presudila dobra odbrana Olimpijakosa i kontrola protivničkog ofanzivnog skoka.

-Predstoji nam sutra da se odmorimo i pripremimo za finale, koje će biti skroz drugačije od ove utakmice. Nemamo puno vremena, ali moramo da budemo spremni. Niko nije očekivao da dođemo na završni turnir, a kamoli da zaigramo u finalu – rekao je Ivković.

Povezana vest:  EP 2013 FRANCUSKA, SENIORKE, I košarkašice Srbije u grupi sa Crnom Gorom

Trener Barselone Ćavi Paskval čestitao je protivniku i dodao da njegov tim večeras nije igrao na prepoznatljivom nivou.

-Nismo bili u mogućnosti da u meč uđemo na način na koji smo želeli i to je cena koju smo platili. Uhvatili su nas nespremne. Mogli smo da pobedimo da smo bili malo precizniji u šutu za tri poena, ali Olimpijakos je zasuženo slavio – rekao je Paskval.

Povezana vest:  Majkl Džordan prodaje kuću vrednu 29 miliona dolara