savanovic_zira_8_jul_kzn

Savanović: Što je manja država, to je protivnik opasniji

 

Reprezentativac Srbije Duško Savanović izjavio je da danas svi igraju košarku, ali da će najveći protivnik u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji biti selekcija Crne Gore. Pored Crne Gore, protivnici Srbije u kvalifikacionoj grupi A biće selekcije Estonije, Slovačke, Izraela i Islanda.

-Nezgodno je pričati o kvalitetu protivnika, danas svi igraju košarku. Što je manja država, to je opasniji protivnik. Ubeđen sam da je malo ko čuo za Makedoniju, a bili su četvrti na EP u Litvaniji i mogli su da izbore učešće na OI. Sigurno da Crna Gora uz nas nosi breme favorita. Ozbiljna su selekcija, jaki na svim pozicijama i očekujem najveće sportsko “klanje“ upravo u te dva utakmice – rekao je Savanović.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana u finalu Superlige Srbije

Krilni košarkaš Efesa istakao je da za njega igranje za nacionalni tim ne predstavlja obavezu i da veruje da izabranici Dušana Ivkovića mogu da izbore plasman na EP.

-Nije obaveza, ali je odgovornost velika, bliži se kraj četvorogodišnjeg ciklusa, a nismo ostvarili ono što smo želeli, ali šta da se radi. Pokušaćemo da ga zatvorimo na najbolji mogući način. Siguran sam da ćemo mnogo iskusnije proći ove kvalifikacije i plasirati se na EP – rekao je Savanović.

Povezana vest:  Tripl-dabl Jokića u porazu Denvera od Kingsa

Igrač zadužen za dobru atmosferu u reprezentaciji poručuje da motiv neće izostati, iako će srpski košarkaši Olimpijske igre pratiti preko „malog ekrana“.

-Ne bi trebalo da izostane motivacija, svi bi želeli da smo u Londonu, duša mi se cepa što nismo došli u stanje da se borimo za to takmičenje, al to je bilo i ne može da se vrati. Ne možemo sad da plačemo, vreme prolazi, generacije se menjaju, svake tri godine dođu neki novi momci – zaključio je Savanović.

Povezana vest:  Cibona i Zvezda igraju u nedelju

Srpski košarkaši danas su počeli pripreme u dvorani Sport eko, a prvi meč u kvalifikacijama odigraće 14. avgusta na Islandu.