pesic_basketlend

Pešić: Bajern će se boriti za titulu

 

Novi trener košarkaša Bajerna iz Minhena Svetislav Pešić rekao je danas da je presrećan što je postao deo jednog od najvećih klubova na svetu i obećao borbu za šampionsku titulu.

-Postavićemo kratkoročne ciljeve, ali mislim i na titulu. Mogu da obećam da ćemo se boriti za titulu, ali ne mogu i da ćemo je osvojiti, jer ne znam da li imamo potencijal – rekao je Pešić na zvaničnoj promociji u Minhenu.

Povezana vest:  Micić ove godine izlazi na NBA draft

Proslavljeni srpski trener na klupi Bavaraca zamenio je Grka Janisa Hristopulosa, koji je ostvario samo pet pobeda na 10 utakmica, nakon što je na startu sezone nasledio čuvenog nemačkog stručnjaka Dirka Bauermana. Pešić se dogovorio da ekipu predvodi do kraja sezone, što automatski znači da je i napustio funkciju selektora Nemačke, pošto statut ne dozvoljava da selektor te zemlje istovremeno bude i trener nekog kluba.

Povezana vest:  Svetislav Pešić: Partizan favorit, a nas čeka veliki izazov

-Dobro smo pripremljeni za ovu situaciju i veoma brzo ćemo pronaći novo rešenje – izjavio je predsednik Košarkaškog saveza Nemačke Ingo Vajs.

Nemački mediji prenose da je najzaslužniji za Pešićev dolazak njegov sin Marko, koji obavlja funkciju sportskog direktora Bajerna. Pešić je tokom karijere trenirao Bosnu, Albu, Barselonu, Lotomatiku, Đironu, Dinamo iz Moskve, Valensiju i Crvenu zvezdu.

Povezana vest:  Milojević i Gurović: Utakmicu odlučio Kešelj

Kao selektor Nemačke osvojio je zlatnu medalju na prvenstvu Evrope 1993. godine, a sa Jugoslavijom bio je najbolji na prvenstvu Evrope Turskoj 2001. godine i na šampionatu sveta u Indijanapolisu 2002. godine. On je minulog leta kao selektor Nemačke izborio plasman na šampionat Evrope u Sloveniji 2013. godine.