Aleksandar_Kareljin_i_Vlade_Divac

Aleksandar Kareljin posetio Olimpijski komitet Srbije

 

Trostruki olimpijski šampion u rvanju Aleksandar Kareljin posetio je danas Olimpijski komitet Srbije i sastao se s predsednikom komiteta Vlade Divacem. Kareljin je istakao zadovoljstvo što se susreo s Dvicem i rekao da se u Srbiji oseća kao kod kuće.

-Veliko je zadovoljstvo što sam se sreo s Vlade Divcem. Razgovarali smo kao prijatelji. U Srbiji se uvek osećam kao kod kuće – rekao je Kareljin.

Povezana vest:  FINALE PLEJ OFA PRVE RVAČKE LIGE, Proleteru nova titula

Divac je kazao da poseta Kareljina doprinosi razvoju olimpijskog sporta u Srbiji, a pogotovo rvanju.

-Kareljin je jedan od najvećih olimpijskih heroja svih vremena. Svaka prilika za razgovor s takvim sportistom je veliko zadovoljstvo. On je prijatelj srpskog sporta i voljan je da nam svojim iskustvom pomogne u daljem razvoju olimpijskog sporta u Srbiji, a posebno rvanja – rekao je Divac.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Rezultati i tabela, Partizan prvi

Susretu u olimpijskoj kući prisustvovali su i potpredsednik OKS I predsednik Džudo saveza Ivan Todorov, predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković i predsednik rvačkog kluba Partizan Rajko Baltić. Kareljin boravi u trodnevnoj poseti Beogradu, kao član delegacije Ruske dume, koja je u državnoj poseti Srbiji. Kao poslanik, Kareljin obavlja i funkciju predsednika Odseka za međunarodne odnose Ruske dume.

Povezana vest:  PRVENSTVO MEDITERANA, Orlovima se posrećilo

Aleksandar Kareljin je osvojio zlatne olimpijske medalje 1988, 1992 I 1996. godine, a srebrnu 2000. Osvojio je i devet svetskih i 12 evropskih zlata, a u izboru Međunarodne rvačke federacije (FILA) proglašen je za najboljeg rvača 20. veka.