eurocup_basket

EVROKUP

Pobeda Ulma u Kazanju, trijumf Lokomotive i Budivelnika

 

Košarkaši Ulma pobedili su danas u gostima Uniks iz Kazanja sa 95:87, dok je Lokomotiva Kuban kod kuće bila bolja od Stelmeta sa 96:87, a Budivelnik je kao gost slavio protiv Trijumfa sa 85:84 u utakmicama drugog kola druge faze Evrokupa. Ulm je nakon poraza u prethodnom kolu od Crvene zvezde BG došao do prve pobede u drugoj fazi Evrokupa u Grupi L, a najzaslužniji za trijumf bio je Džon Brajant sa „dabl-dabl“ učinkom.

Brajant je postigao 18 poena, a uz to je imao i 13 skokova i jednu asistenciju, dok je najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio Alan Rej sa 20 koševa, a Per Ginter je dodao 19. U ekipi Uniksa Čak Eidson bio je najefikasniji igrač sa 31 poenom i 10 uhvaćenih lopti i tri asistencije, dok je još samo Terel Lidej imao dvocifren učinak od 10 poena.

Povezana vest:  EVROLIGA, ŽREB, Partizan u trećem "šeširu"

U Grupi L trenutno vodi Ulm sa tri boda i skorom od po jedne pobede I poraza, a isti učinak ima i Uniks, dok je Zvezda treća sa jednim trijumfom, ali beogradski klub će se večeras od 19.30 u Pioniru sastati sa Galatasarajem, koji je poslednji sa jednim porazom.

Budivelnik je došao do druge pobede u Grupi I, nakon uzbudljive utakmice u Moskvi protiv Trijumfa. Najzaslužniji za trijumf gostiju bio je Leo Lions sa 26 poena I impresivnih 16 skokova, dok je Malkom Delanej ubacio 16 koševa.

Povezana vest:  Cirbes: Rezultat nije bitan, izgubili smo našeg navijača

Kod domaćina istakao se Tivejn Meki sa 21 poenom, a Sergej Karasev dodao je 17. U grupi I trenutno vodi Budivelnik sa četiri boda i dva trijumfa, dok je Budućnost druga sa dva poena i jednom pobedom, a meč drugog kola upravo igra sa Banvitsporom, koji je poslednji sa jednim porazom, dok je Trijumf treći sa dva poraza.

Lokomotiva Kuban zabeležila je drugi trijumf u Evrokupu u Grupi K, a najbolji u pobedi nad Stelmetom bio je Simas Jasitis sa 21 poenom I šest uhvaćenih lopti. U ekipi Mihaila Uvalina najbolji je bio Kvinton Hosli sa 22 poena, dok je srpski košarkaš Dejan Borovnjak dodao 13 koševa uz pet skokova.

Povezana vest:  Radonjić: Kontrolisali smo utakmicu svih 40 minuta

U drugoj Utakmici Grupe K, Spartak iz Sankt Peterburga slavio je protiv Sevilje sa 78:59, a u pobedi Spartaka istakao se DŽošua Karter sa 14 poena. U ekipi Sevilje najbolji je bio Luka Bogdanović sa 14 poena, a uz to je imao i dva skoka i četiri izgubljene lopte.

U Grupi K na liderskom mestu je Lokomotiva sa četiri boda i dva trijumfa, a prate je Stelmet i Spartak sa po tri boda, odnosno jednim porazom i trijumfom, dok je Sevilja poseldnja bez pobede.