VELIKI USPEH UNIVERZITETSKE EKIPE U MILANU

Srpski studenti bez premca

 

IMG_2817Univerzitetska ekipa Srbije ostvarila je veliki uspeh, osvajanjem prvog mesta na Evropskom festivalu košarke, koji je održan u Milanu od 18. do 22. novembra. Ekipa sastavljena od studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda, savladala je u finalu Sloveniju 54:49, dok je Marko Boltić osvojio priznanje kao MVP finala.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 16 zemalja – Francuska, Španija, Slovenija, Češka, Italija, Estonija, Bugarska, Malta…

Povezana vest:  Metalac ostao bez pola ekipe

Ovo je peti turnir na kome je učestvovala ekipa Srbije. Na Svetskom festivalu 2008. godine u Istanbulu osvojili su 5. mesto, dok su iste godine na Evropskom festivalu, koji je takođe, održan u Milanu bili treći. U maju ove godine u Barseloni su bili drugi, a na Balkanskom prvenstvu su osvojili prvo mesto.

Trener ekipe Stefan Kovačević zahvalio se svima koji su pomogli put ekipe u Italiju.

Povezana vest:  Klubovi na predlog Zvezde smenili Bojića

Imali smo veliku podršku katedre za košarku Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, tj. doktora Miroslava Karalejića i doktora Saše Jakovljevića. Podršku nam je pružio i dekan, doktor Dušan Mitić koji je razumeo važnost ovog takmičenja – rekao je Stefanović i dodao. – Fudbalski reprezentativac Srbije Dejan Stanković nas je obišao tokom boravka u Milanu. Bili smo u trening kampu Intera, a prisustvovali smo i utakmici Milan – Kaljari. Takođe, oko troškova puta pomogla nam je Šarganska osmica Mokre gore.

Povezana vest:  NBA VESTI, Harden trećim "tripl dablom" u sezoni srušio Detroit

Interesantan detalj je da su srpski studenti mečeve u Milanu igrali u dresovima reprezentacije Jugoslavije sa Dajmond bola održanog u Beogradu 2002. godine.

 

IMG_2882ŠAMPIONSKA EKIPA

Kapiten: Nikola Maljković, Marko Boltić, Nikola Nikolić, Predrag Obradović, Branko Kavurin, Pavle Tasić, Dušan Pabtović, Nebojša Vasović, Marko Rubežanović, Dimitrije Jovanović, Stefan Dekić, Radenko Smolović i Luka Filipović.

Trener: Stefan Kovačević.