par cska

EVROLIGA

Partizan izgubio od CSKA, čeka poraz Nantera za Top 16

Košarkaši Partizana izgubili su danas u Pioniru od CSKA Moskve sa 73:62 (20:19, 23:17, 16:13, 14:13), u 10. kolu Grupe A Evrolige. Partizan je tako ostao na tri pobede i za plasman u Top 16 fazu potrebno je da Nanter izgubio kod kuće od Fenerbahčea utakmicu koja je u toku. 
Najefikasniji u ekipi Partizana Dragan Milosavljević sa 17 poena, Žofri Lovernj i Dejan Musli postigli su po 11, a CSKA je predvodio Šaša Kaun sa 12. CSKA je igrao angažovanije i sa više energije tokom celog meča, I znao je da iskoristi veći kvalitet koji poseduje. Košarkaši ruske ekipe od početka do kraja meča su „ginuli“ za svaku loptu i davali su sve od sebe u obe faze napada. 
Partizan se takođe trudio, ali nije mogao da dođe u potpunosti do izražaja pored kvalitetnijeg rivala. Crno-beli su samo dva puta vodili na meču, a najviše što su uspeli da urade je da u nekoliko navrata priđu na poen zaostatka. 
CSKA je poveo preko Saše Kauna, koji je držao svoj tim u prednosti skoro tokom cele prve četvrtine. Centri domaćih Dejan Musli i Nikola Milutinov nisu uspeli da zaustave ruskog centra, dok je spoljna linija Partizana slabo funkcionisala, tako da je gostujući tim u prvoj deonici poveo 14:8.

Povezana vest:  Jao Ming neće da žuri sa prijemom u Kuću slavnih

Beograđani su smanjili prednost na poen zaostatka u finišu prve deonice zahvaljujći trojkama Bogdanovića i Milosavljevića, koja je postignuta sa više od pola terena uz zvuk sirene. Partizan je i drugu četvrtinu počeo trojkom Bogdanovića i tada na kratko poveo 22:20, drugi put na utakmici. 
Odmah je uzvratio Nenad Krstić, a tada se u igru gosiju uključio I Karl Hajns. Pokušavao je Partizan da napadne sa svih strana i preko svih pozicija, ali su gosti igrali veoma intenzivnu odbranu i trčali su na svaki skok. 
Uprkos boljoj igri gostiju, crno-beli su sve vreme držali priključak, prvo preko centara, a posle i spolja. CSKA je na poluvreme otišao sa sedam poena prednosti, 43:36, a Vitalij Fridzon je postigao trojku uz zvuk sirene. Moskovljani su silovito počeli drugo poluvreme i posle koša Sonija Vimsa poveli sa 47:36. Partizan tada kao da je dobio novu energiju I počeo da pogađa koš, tako da je napravio seriju 13:3 i prišao samo na poen zaostatka, 49:50. Mogao je Musli i da izjednači, ali je promašio dodatno slobodno bacanje.
CSKA tada kao da se trgao i do kraja četvrtine napravio seriju od 9:0 i ušao u poslednjih 10 minuta sa vođstvom 59:49. 
Partizan se nije predavao ni u poslednjoj četvrtini, prišao je preko Bogdanovića i Milosavljevića na četiri poena zaostatka, ali CSKA, jednostavno, nije popuštao tempo i do kraja je igrao maksimalnom snagom, ne dozvoljavajući domaćem timu da preokrene rezultat. Nisu samo košarkaši CSKA želeli pobedu, već je i njihov trener Etore Mesina burno pratio meč. 
Jedan od najboljih evropskih trenera emotivno je pratio svaki posed, dobacivao uputstva, radovao se posle koševa i lepih poteza. Koliko mu je bilo stalo do pobede nad timom svog prijatelja Duška Vujoševića govori i scena iz treće četvrtine, kada se Vims bacio u aut i spasao posed svog tima, a italijanski stručnjak je posle toga skočio i radovao se kao da je postigao pobednički koš. 

Povezana vest:  KUP KORAĆA 2013, Vujošević: Suđenje je bilo sramotno