tadija dragicecic pozzTadija Dragićević: Srećan što sam se vratio u Crvenu zvezdu

Crvena zvezda Telekom dobila je novo pojačanje. Reč je o bivšem kapitenu crveno-belih Tadiji Dragićeviću (1986, 205).
Posle povrede Luke Mitrovića, rukovodstvo kluba je zajedno sa stručnim štabom tražilo adekvatnu zamenu, a želja je bila da se dovede proveren domaći igrač sa dokazanim i ljudskim kvalitetima. U ovoj odluci se nije žurilo, a čim se ukazala prilika angažovan je Tadija Dragićević kome je istekao ugovor sa Anadolu Efesom.
Dragićević je ove sezone u dresu tima iz Istanbula na 10 evroligaških utakmica prosečno beležio 6,2 poena i 1,9 skokova, a sa Zvezdom je potpisao ugovor do kraja sezone.
Treba istaći da je Dragićević u crveno-belom dresu odigrao ukupno 204 utakmice i postigao 2316 poena. Za Zvezdu je debitovao u sezoni 2004/2005, a sledeće sezone je igrao na pozajmicu za Megu. Potom se vratio u redove crveno-belih gde se zadržao sve do januara 2010. godine kada je započeo internacionalnu karijeru. Branio je boje Rome, Albe, Bjele, Azomvaša, a do pre nekoliko dana bio je član Anadolu Efesa sa kojim je izborio plasman u TOP 16 fazu Evrolige.
– Mnogo mi je drago kako je sve ispalo. Desilo se sve jako brzo i mnogo sam srećan što sam se vratio u Crvenu zvezdu, jer je to moja druga kuća. U prošlosti je bilo uspona i padova ali ja se sećam samo lepih stvari. Zvezda me je u potpunosti afirmisala i veoma sam zadovoljan što sam ponovo tu – bile su prve reči Dragićevića posle potpisivanja ugovora u klupskim prostorijama na Malom Kalemegdanu.
– Pratio sam Zvezdine utakmice ove sezone i mislim da imamo odličan tim. Dosta je utakmica ipred nas, a ja ću se potruditi da se uklopim što prejer želim da pokušam što više da pomognem ekipi da napravi što bolje rezultat. Svim navijačima Zvezde želim da čestitam Novu godinu i jedva čekam ponovni susret sa njima – zaključio je Dragićević.

Povezana vest:  EVROLIGA, Sigurni Partizan, PAO, Efes i Unikaha