perasovic_velimirFAJNAL FOR NLB LIGE
Cibona najavila žalbu
Igrači sa klupe i treneri Cibone već su bili na terenu i počeli sa slavljem kada je Dušan Kecman katapultirao loptu za  istorijsku trojku. Posle meča prvi strateg hrvatske ekipe Velimir Perasović izjavio je da će se klub žaliti, mada kako je i sam rekao to neće uticati na ishod meča..
-Mislim da imamo pravo da se žalimo, došlo je do čiste materijalne povrede pravila. Šut je upućen dok su igrači i publika bili na terenu. U najgorem slučaju su mogli da nam dosude tehničku grešku, sudije nisu smele da dopuste da se odigra ta poslednja akcija. Pretpostavljam da od toga nećemo imati ništa, ali smatram da to treba reći – veli je Perasović.
Trener Cibone je naglasio da je utakmica bila neizvesna do samog kraja kao što su svi i očekivali.
-Nekoliko puta smo se vraćali iz ponora, uspeli da posle njihovih promašenih bacanja da dođemo do situacije za pobedu. Bilo bi zasluženo i da smo dobili. Bez obzira na sve, želim da kažem da smo igrali protiv jedne od najboljih ekipa Evrope, hvala publici koja nas je podržavala tokom cele utakmice, dala nam je krila u teškim momentima – dodao je Perasović, a iako je spomenu publiku nije se osvrnuo na incident koji se dogodio u trećoj četvrtini.
Fenomenalan rezultatski učinak dvojica igrača, Gordon i Tomas, koji su postigla 62 od 74 poena, Perasović je prokomentarisao na sledeći način: – Pokušavali smo da igramo na centre, imali smo akcije, ali je teško protiv visokih i snažnih igrača Partizana. Tražili smo situacije koje loše brane. Da smo imali još nekog raspoloženog u napadu možda bismo dobili utakmicu. Mnogo šuteva su imali Bogdanović i Vukušić, ali nisu bili raspoloženi. Nisu pogađali što obično čine.
Povezana vest:  Raduljica prešao u Azovmaš