ZVEZDA_TENT_2011

VINER LIGA, SENIORKE

Majstorica u Subotici, TENT u polufinalu

Dinamo Azotara – NIS Spartak 0:3 (23:25, 22:25, 19:25)

Hala: „Strelište”. Gledalaca: 150. Sudije: Anđelko Popović i Robert Leko (obojica iz Sremskih Karlovaca). Trajanje meča: 78 minuta. Rezultat u seriji: 1:1.

DINAMO AZOTARA: Furtula 4, Sredić 3, Bezarević 14, Vulović 6, Kokanović 7, Trivunović 10, Možgon (libero), Sekulić, Bulajić 1, Petrov (libero), Vladisavljev, Divac. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

NIS SPARTAK: Branković 7, Cvetičanin 16, Helić 15, Bogdanović 12, Češljar 2, T. Matić 6, Memišević (libero), Radenković, D. Matić, Faćol, Olujić. Trener: Slobodan Galešev.

Povezana vest:  EVROPSKA LIGA, Srbija u finalu Evropske lige

Dinamo je propustio šansu da izbori plasman u polufinale plej-ofa pred svojim navijačima. Spartak je slavio u gostima i izborio majstoricu u kojoj će biti odlučeno ko će na megdan TENT-u.

Sjajno je Slobodan Galešev spremio ekipu za revanš meč, koji je za njih imao obeležje „biti ili ne biti“. Doduše, prva dva seta su bila u egalu, ali su Subotičanke imale čvršće nerve u završnicama. U trećem periodu gošće su samo dovršile posao, pa će odluka pasti u trećem susretu.

Radnički – TENT 2:3 (25:22, 15:25, 20:25, 26:24, 11:15)

Povezana vest:  SENIORI – XXI SVETSKA LIGA 2010., Italija slavila posle pet setova

Dvorana: SD Radnički. Gledalaca: 100. Sudije: Dragutin Ćuk i Slaviša Manojlović (obojica iz Beograd). Trajanje meča: 114 minuta. Rezultat u seriji: 0:2.

RADNIČKI: Medić 18, Veljković 12, Katić 3, Martinović 2, Radović 17, Radonjić 15, Milanović (libero), Mitrović, Mirkić, Tomić 3, Kovačević, Stepanović. Trener: Dejan Desnica.

TENT: Zlatić 4, Pilipović 3, Kostić 28, Puzović 17, Tešanović 13, Bašić 3, Mihajlović (libero), Perišić 3, Dugić 2, J. Jelić, Andrić, Milenković. Trener: Zorica Lazić.

TENT se plasirao u polufinale plej-ofa gde će igrati protiv Crvene zvezde. Obrenovčanke su slavile posle pet setova, dok su Beograđanke skupo prodale meč koji je za njih bio poslednji u sezoni. Činilo se da će skupo platiti gošće grešku koju su načinili u prvom setu. Imao je tada TENT prednost sve do završnice, ali je usledio preokret.

Povezana vest:  Isidora Egić i Milena Matić, i Nenad Simeunović i Nemanja Komar pobednici turnira na Zlatiboru

Ipak, Radnički to nije znao da iskoristi u nastavku meča. TENT je odigrao naredna dva perioda vrlo dobro, uspeo je da preokrene rezultat, ali ne i da privede kraju susret u četvrtom setu. Odlučivao je taj-brek, koji je u potpunosti pripao Obrenovčankama.