zoran_terzic

Terzić: Iznenađen sam, igrali smo kukavički

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić, posle šokantnog poraza od Holandije (3:2) na startu kvalifikacionog turnira za OI u Ankari, rekao je da je utakmica bila baš onakva kakvu je očekivao, ali da ga je iznenadio period kukavičke igre.

-Kao što smo se i nadali, bila je to utakmica sa puno uspona i padova i puno nerezonskih stvari. To ne iznenađuje, ali ono što iznenađuje je period kukavičke igre. Kada smo imali veliko vođstvo, očekivali smo da protivnik pokloni pobedu, igrali bez napada, bez servisa i zato gubili veliku prednost i setove koji su praktično već bili dobijeni – rekao je Terzić.

Povezana vest:  JUNIORI – XXII EP 2010., Srbija opet uspešnija u Ivanjici

On je dodao da rezultatski ništa nije strašno, jer će duel sa Poljskom sigurno odlučivati o drugom mestu u grupi i plasmanu u polufinale.

-Šteta za ovu utakmicu, ali ako ovako budemo igrali teško da možemo da računamo na pozitivan rezultat. Što se tiče Rusije još nismo gledali, ali imajući u vidu sastav svakako su prvi favoriti i videćemo sutra koliko možemo da im se suprostavimo – zaključio je Terzić.

Povezana vest:  Jubilarni, 250. meč Srbije u Svetskoj ligi u nedelju u Bolonji

Nataša Krsmanović rekla je da su neke delove utakmice odigrale i bolje nego što su očekivale, ali da ne zna uzroke padova u igri.

-Ne znam šta se desilo. Uđe voda u uši, stegnu se ruke. Posle onako izgubljenog četvrtog seta znalo se da ćemo izgubiti peti. Ne treba očajavati, verujem da ćemo dobiti Poljsku i nastaviti dalje – poručila je ona.

Milena Rašić kaže da je jako teško kad vodiš 2:0, pa izgubiš 3:2.

Povezana vest:  Odbojkaši Srbije na Olimpijskim igrama

-Same smo krive, napravile smo dosta glupih grešaka. U sledećoj utakmici moramo da smanjimo greške – istakla je Rašić.

Suzana Ćebić je primetila kako je izgledalo da Holanđanke više zele pobedu.

-Svojim greškama smo ih vratili u igru. Nadam se da ćemo ovo što pre zaboraviti i pripremiti se za sledeci meč – istakla je Ćebić.

Srbija drugi meč na kvalifikacionom turniru u Ankari igra sutra od 13 sati protiv Rusije, aktuelnog šampiona sveta.