Srbija_bugarska_seniori

Mitić: Ovo je bila najbolja partija u sezoni

 

Tehničar odbojkaške reprezentacije Srbije Mihajlo Mitić rekao je danas da je ekipa protiv Kine (3:0) u trećem kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre pružila najbolju partiju u sezoni.

-Ovo je bila naša najbolja utakmica, ne samo na ovom turniru, već cele sezone. Bili smo bolji u svakom elementu, od početka smo igrali sa dosta želje. Takođe, imali smo dosta sreće, a Kinezi nisu. Pored ovakve igre retko ko može da nam parira. Kada bi igrali stalno ovako, ne bi imali razloga da brinemo ni u budućnosti – kazao je Starović posle pobede u Tokiju.

Povezana vest:  OSS - MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA, Potpisan Ugovor o finansiranju za 2011.(FOTO)

Srbiji je ovo bila treća maksimalna pobeda na interkontinentalnom kvalifikacionom turniru.

-Drago mi je zbog pobede na startu protiv azijskih ekipa, koje nam ne odgovaraju. Očekivao sam veći otpor Kine. Mi smo pružili maksimum, imali dobru energiju i na kraju zasluženo došli do sva tri boda – rekao je korektor Srbije Saša Starović.

Povezana vest:  SENIORI – KONTINENTALNI TURNIR KVALIFIKACIJA ZA OI 2012., Srbija slobodna na startu – prvi meč protiv Bugarske, 08. maja

Njegov kolega, bloker Milan Rašić priznao je da je očekivao težu utakmicu.

-Lako smo dobili kada se pogleda krajni rezultat, možda smo se pri kraju malo mučili. Ako sutra u meč protiv Australije uđemo kao danas neće biti problema – zaključio je Rašić.

Odbojkaši Srbije sutra u četvrtom kolu od 6.30 po našem vremenu igraju protiv Australije.

Povezana vest:  SENIORI – KVALIFIKACIJE ZA XVIII SP 2014., Šest turnira krajem maja, jedan u junu