marko_podrascanin

Možemo do medalje u Londonu
 
Srednji bloker odbojkaške reprezentacije Srbije Marko Podraščanin rekao je posle pobede nad Venecuelom (3:0) u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira da njegova ekipa može do medalje na Olimpijskim igrama.
-Super smo odigrali turnir, maksimalno smo ulazili u svaku utakmicu i shvatili da azijske ekipe nisu naivne. Izgubili smo samo jedan set i imamo dobru potporu za Olimpijske igre na kojima možemo do medalje – istakao je Podraščanin.
Selektor Igor Kolaković je na meču protiv Venecuele šansu dao igračima sa manjom minutažom.
-Protiv Venecuele smo odigrali jako odgovorno, sa malim brojem grešaka i sa dobrom energijom iako je protivnik bio slabiji. Videlo se da su igrači sa manjom minutažom željni igre. Bilo je lepo igrati protiv Venecuele u ovakvim okolnostima i zadovoljan sam kako je sve to izgledalo – rekao je Kolaković.
Libero Nikola Rosić ocenio je da je reprezentacija Srbije turnir u Japanu završila na najbolji mogući način.
-Turnir smo završili na najbolji mogući način, svi možemo da budemo i više nego zadovoljni. Bilo je lepo učestvovati i igrati u ovakvoj atmosferi, sada nam ostaje da se malo odmorimo i pripremimo za dalje – rekao je Rosić.
Korektor reprezentacije Aleksandar Atanasijević očekuje da Srbija nastavi sa dobrim izdanjima u Svetskoj ligi, a kasnije i na Olimpijskim igrama.
-Meč nam je poslužio da uigramo drugu postavu i mislim da smo iskoristili svoju šansu. Turnir je bio zaista fantastičan, nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i u Svetskoj ligi, bez obzira što ćemo biti malo oslabljeni. Nadamo se dobrim rezultatima i u tom takmičenju, a kasnije i na Olimpijskim igrama – zaključio je Atanasijević.
Olimpijske igre u Londonu biće održane od 27. jula do 12. avgusta ove godine.

 

Povezana vest:  KADETI – XII SP 2011, Iran slavio posle četiri seta