nove ssudije za pregled kuglana levo Dragi StikovacKUGLANJE

 

Srpske sudije osvetlale obraz na seminaru u Minhenu

 

Dvoje srpskih internacionalnih kuglaških sudija Snežana Jažić i Dragi Štikovac (oboje iz Beograd) pokazali su izuzetan nivo znanja na seminaru Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) održanom u blizini Minhena na kome su se obnavljale sudijske međunarodne licence i uspešno su prošli i testiranje. Štikovac je sa Slovenkom Gordanom Grubič imao najbolji teoretski test.

Takođe, Dragi Štikovac je položio i ispit za sudiju za prijem  i licenciranje novih kuglana i ovo je prvi put da Srbija ima arbitra sa tako visokim zvanjem.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, DEBAKL PETERA NORTUGA U VANKUVERU, Zlato Kolonji, Amar Garibović 80.

– Seminar je bio veoma obiman, sa praktičnim i teoretskim delom, čak  42 arbitra iz 12 zemalja su polagala, jedan je došao i iz Izraela – kaže Dragi Štikovac. –Meni je posebno drago što je Srbija dobila sudiju za prijem i licenciranje kuglana, jer očekujemo da se u narednom periodu izgradi dosta novih objekata, a do sada je uvek bilo problema i poteškoća da dovedemo iz instranstva čoveka koji će pregledati staze i izdati licencu…Hvala na podršci i razumevanju i mojoj radnoj organizaciji Vazduhoplovnom zavodu „Moma Stanojlović“ koji može da se ponosi da ima jedinog internacionalnog sudiju zaposlenog u Vojsci Srbije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Metalac zaustavio Niš put, kuglašice SPC Vojvodine savladala Jedinstvo u Novom Bečeju u Super ligama Srbije

Štikovac je dobio da sudi ove godine Šampionat sveta do 23 godine u Rijeci u maju i, potom, u oktobru Svetski kup u Skoplju. Srpskim sudijama su izuzetno pomogle kolege iz Slovenije, istaknuti kuglaški radnik Franc Gornik im je bio domaćin na ručku u Cerknicama i, potom, su zajedno sa slovenačkim sudijama otputovali u Minhen.

Predavačli i ispivači na seminaru bili su Ervin Cimerman  i Gerhard Gruber (Nemačka i Milan Baričević (Hrvatska) a prisustvovali su i predsednik FIK NBC Zigfird Švajkard i sportski direktor FIK NBC Knut Vagner.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Dva testa „orlova“ protiv Maribora