Dorcol - Partizan 31 10 2015

RAGBI 13
Dorćol protiv Partizana u velikom finalu

Utakmicom velikog finala Prve lige između Dorćola i Partizana koja se igra u subotu 14. Novembra (14.15) na stadionu FK Radnički Novi Beograd, ovog vikenda biće spuštena zavesa na vrlo uspešnu sezonu srpskog ragbija 13. Kao osvajači ligaškog dela prvenstva, Dorćolci su se direktno plasirali u finale, dok su crno-beli u polufinalu plej-ofa prošle nedelje eliminisali večitog rivala – Crvenu zvezdu (30:26).

Prvo mesto u ligi Dorćol je osigurao ubedljivom pobedom u poslednjoj rundi upravo protiv Partizana (50:18), ali je prethodno imao dosta problema u šampionatu u kojem je polu sezonu završio na poslednjem mestu. Ipak, dobrom igrom u nastavku najtrofejniji srpski klub je uspeo da preskoči glavne konkurente i direktno se plasira u svoje 14. finale.

Povezana vest:  Odložene Evropske univerzitetske igre u Beogradu

Dorćolci su do sada igrali u svim finalnim mečevima od ponovnog pokretanja ragbija 13 u Srbiji, a njihovu dominaciju od 12 uzastopnih titula prekinula je prošle sezone Zvezda pobedom od 36 :26. Dorćol sada ima šansu da vrati titulu na Donji grad i tako ostvari četvorostruki trijumf pošto je uprkos promenljivoj formi prethodno osvojio Superkup, Kup Srbije i Prvenstvo u ragbiju 9. Eventulni uspeh dodatno dobija na težini pošto su Dorćolci u drugom delu sezone lišeni pomoći jednog od najboljih igrača, povređenog reprezentativca Stevana Stevanovića.

Nismo blistali ove sezone, ali smo u pravom trenutku ušli u dobru formu i osigurali još jedno finale. Prošle sezone smo možda ulako ušli u meč sa Zvezdom, ovoga puta nećemo ni na koji način potceniti Partizan koji je ove sezone pokazao veliki napredak. Iskustvo možda jeste na našoj strani, što opet u ovakvim utakmicama ništa ne znači. Verujemo u naše mogućnosti i sigurni smo da 13 titula sada neće biti i baksuzna – rekao je uoči utakmice kapiten Dorćola i reprezentacije Srbije Dalibor Vukanović.
Partizane je sa druge strane prijatno iznenadio svojim igrama u ovoj sezoni gde je sve do poslednjeg kola i direktnog duela sa Dorćolom bio neporažen u ligi. Crno-beli su savladali sve svoje rivale, dva puta Zvezdu (tri puta računajući potom i polufinale plej-ofa), da bi sa Dorćolom u 5. kolu igrali nerešeno (26:26) i onda potom pre dve nedelje ubedljivo izugbili. U Partizanu se nadaju da je to samo bio slab dan i da će u prvom finalu u istoriji kluba igrati mnogo bolje.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Peter Suk za katedrom u Srbiji

Iza nas je zaista uspešna sezona, kako god da se završi finale. Mi se ipak nadamo da će kruna dobrih rezultata biti osvajanje titule. Zadovoljan sam kako su momci odgovorili prošle nedelje protiv Zvezde u polufinale, pošto im je teško pao na kraju možda i nepravedno visok poraz od Dorćola u poslednjem kolu u meču u kojem smo prvo poluvreme rešili u našu korist. Verujem da će im taj rezultat biti motiv više u subotu – kaže pred finale trener crno-belih Admir Hadžić.
Veliko finale sudiće najbolji srpski sudija Miloš Milinković iz Beograda, pomoćnici su Slaviša Zekić i Uroiš Crnčević. Ulaz na stadion FK Radnički je slobodan.

Povezana vest:  SKVOŠ, Serbia Open 2011 07. maja na terenima beogradskog kluba SquashLand