BadmintonBADMINTON

BALKANSKO PRVENSTVO U BADMINTONU ZA IGRAČE DO 13 GODINA

Tri medalje za Orlove

Proteklog vikenda u dalekom Mersinu u Turskoj održano je ’’Balkansko prvenstvo u badmintonu za igrače do 13 godina’’.

Na turniru je učestvovalo sedam timova iz iz šest balkanskih zemalja: Bugarske, Grčke, Moldavije, Rumunije, Turske A, Turske B i Srbije. Ukupno je učestvovalo preko 70 igrača i članova stručnih štabova. Ekipno takmičenje se odvijalo po grupama nakon čega su igrani polufinalni odn. finalni mečevi. Ekipe je činilo maksimalno 11 članova: po 4 muška i ženska igrača, trener, sudija i vođa ekipe. Pojedinačna takmičenja su, po eliminacionom kup sistemu, odigrana u svih pet takmičarskih konkurencija: muškarci i žene pojedinačno, muški, ženski i mešoviti parovi.

Povezana vest:  MOK ponovo testirao na doping skoro 500 uzoraka sa ZOI 2006. godine

Reprezentaciju Srbije su predstavljali: Nataša Pavlović, Andrijana Stanković, Jelena Stevanović, Andrija Doder, Luka Milić, Marko Ivanović, Aleksa Lutovac i Dragan Antić (trener).

U ekipnom takmičenju naša reprezentacija je igrala u grupi B. Ubedljivom pobedom nad Grčkom (5:0) i minimalnim porazom od Rumunije (3:2) reprezentacija Srbije se plasirala u polufinale. U borbi za finale, naši mladi orlovi su u neizvesnom meču izgubili od domaćina, aktuelnog prvaka Balkana, reprezentacije Turske (4:1). U borbi za bronzanu medalju Srbija je pobedila Bugarsku (3:2) i na taj način ponovila prošlogodišnji uspeh. U finalnom meču Turska je, pobedom nad Rumunijom, odbranila šampionski tron.

Povezana vest:  Andrea Arsović i Damir Mikec se vratili u vrh svetskih rang lista

U individualnim konkurencijama naši reprezentativci su još dva puta stajali na pobedničkom postolju.  U konkurenciji žena pojedinačno, naša najperspektivnija takmičarka Nataša Pavlović je u veoma neizvesnom polufinalnom meču poražena od najbolje Turkinje, čime je osvojila bronzanu medalju. U ženskim parovima Nataša Pavlović i Andrijana Stanković su takođe, nakon dve ubedljive pobede, u polufinalu izgubile od turskog para čime su Srbiji donele i treću medalju. Naši mladi takmičari su prikazali sjajnu igru i veliki napredak u svim takmičarskim aspektima. Nastup na Balkanijadi za igrače do 13 godina ulazi u istoriju srpskog badminton kao najuspešniji u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pionir pobedio Kozaru, Nevenka Joković srušila 616 čunjeva!