Hokejaši Partizana osvojili su drugo mesto u prvoj rundi Kontinental kupa igranoj u Sofiji, pošto su u utakmici poslednjeg kola savladali domaćina turnira Irbis-Skejt rezultatom 4:2 (2:1, 1:1, 1:0).

Šampion Srbije nadigrao je bugarskog prvaka i zasluženo zauzeo drugo mesto na turniru koje su mu golovima doneli Dragan Komazec (dva gola), Srđan Ristić i Dušan Janković. Podmlađeni tim Rašida Šemsedinovića odlično se nosio sa iskusnim rivalom (prosek godina 34, naspram 22 Partizanovih hokejaša) koji u svojim redovima ima tri slovačka i jednog ruskog internacionalca, dok su u prva dva kola ostavili vrlo dobar utisak.

Prvo mesto na turniru i plasman u drugu rundu (Haka, 21-23. oktobar) osvojio je turski prvak Zejtinburnu koji je u nedelju zabeležio i treću pobedu na turniru, protiv izraelskog Bat-Jama rezultatom 19:2.

Povezana vest:  TOKOM VIKENDA POČINJE NOVI ŠAMPIONAT SRBIJE U AMERIČKOM FUDBALU, Oklopnici kreću po titulu

Prvi period protekao je u veoma izjednačenoj igri obe ekipe, a na prvi gol čekalo se do prvog Partizanovog isključenja u 12. minutu. Ipak, ono nije došlo kao posledica “pauer pleja”, već tehničke greške prilikom promene postava. Slovački internacionalac Juraj Dušička presekao je pas u neutralnoj trećini, a zatim savladao Milana Lukovića. Međutim, Partizan se vrlo brzo oporavio, pa je samo tri minuta kasnije imao vođstvo. Prvo je Srđan Ristić na isteku 14. minuta ukrao pak u trećini protivnika i poravnao rezultat, da bi Dragan Komazec dvadesetak sekundi kasnije pogodio snažnim udarcem sa plave linije za vođstvo od 2:1.

Povezana vest:  ALSPKO SKIJANJE, Anja Person otkrila da ima devojku

U četvrtom minutu drugog dela viđena je komična situacija kada je jedan hokejaš domaće ekipe vratio pak sa Partizanove plave linije ka svom golmanu Dimitru Dimitrovu koji je ostao iznenađen, pak mu je prošao ispod palice, pa su „Crno-beli“ stigli do prednosti od 3:1, a gol je pripisan Komazecu. Partizan je u 27. minutu imao odličnu priliku da možda uvede utakmicu u mirniji nastavak, ali Nenad Raković nije iskoristio kontru „jedan na nula“, da bi samo minut kasnije Aleksej Jotov vratio potpunu neizvesnost u meč.

Povezana vest:  KUGLANJE, Džambo invest uzeo bod Apatinkama

Tako je i bilo gotovo celu jednu trećinu. Partizan je bio dominantiji u najvećem delu druge trećine, a domaćin na startu poslednjeg nastavka, iako nije bilo golova sve do 50. minuta kada je mladi Dušan Janković šutirao u kontranapadu, a golman domaćina ponovo nespretno reagovao za novo vođstvo od dva gola crno-belih „oklopnika“. Partizan se od tog momenta više koncentrisao odbrani svog gola, dok je u nekoliko napada imao priliku da reši pitanje pobednika, ali pogotka nije bilo. Međutim, i to je bilo dovoljno za zaslužen trijumf i osvajanje drugog mesta na turniru u bugarskoj prestonici – 4:2.