Olimpijski park mladihU Singapuru otvoren Olimpijski park mladih, drvo posvećeno sportistima i Olimpijskom komitetu Srbije

 

Dan uoči otvaranja prvih Olimpijskih igara mladih, sportisti Srbije su trenirali, ali su neki od njih iskoristili poslepodnevnu pauzu u treningu da obiđu sam centar Singapura.

Paralelno sa treningom, od danas se odvijaju i tehnički sastanci međunarodnih sportskih federacija na kojima se preciziraju aktivnosti koje treba da dovedu do uspešnih takmičenja i ukupno uspešnih Igara. Svetska plivačka federacija je objavila da je Međunarodni olimpijski komitet odlučio da plivačka takmičenja iz Singapura budu prenošena kroz TV sistem, ali i kroz globalnu mrežu. www.youtholympicgames.org

Povezana vest:  Saradnja Fakulteta za sport i Sportskog saveza Srbije

Glavni događaj dana u predvečerje početka prvih, istorijskih Olimpijskih igara, zvaničnici 205 nacionalnih olimpijskih komiteta, zajedno su sa predstavnicima organizaciog komiteta i MOK otovorili Olimpijski park mladih. Jedno stablo u ovom parku posvećeno je Olimpijskom komitetu Srbije i njegovom učešću na ovim Igrama.

Drvo posveceno sportistima Srbije i OKS-uPrilikom ovog događaja dve škole iz Singapura su pripremile program, dočekale predstavnike OKS, a celu priču o Srbiji povezali sa njenim građanima i šljivom kao tradicionalim srpskim voćem. Srpska šljiva se danas našal u Singapuru, kako u tekstu koji prenosimo, tako i na počasnoj tabli ispred stabla posvećenog Srbiji, njenim sportistima i Olimpijskom komitetu.

Povezana vest:  GIMNASTIKA, Anđela Đurđević pobedila "Sava kup"

“Šljive se koriste da predstave Srbiju s obzirom da su najčešće srpsko voće. Uzgajivači u Srbiji nude na desetine različitih vrsta od kojih je svaka posebna na svoj način. Srpski grad Čačak je prestonica šljiva u Evropi. Mnogo popularnih vrsta šljiva su nazvane po gradu: Čačanska lepotica, Čačanska rana, Čačanska najbolja, Valjevka… Svaka je jedinstvena kao i gradovi Srbije.”

Povezana vest:  SKIJANJE, Riš se udala za svog menadžera