gajin-calukovic i ostojic-savicKUGLANJE, SP RICING

 

Marija Gajin i Goran Čaluković stali na pragu polufinala

 

Srbija je u četvrtfinalu ostala bez predstavnike u mečevima za medalje u miks parovima na trećem pojedinačnom Šampionatu sveta u Ricingu u Austriji. Srpski par Marija Gajin i Goran Čaluković poraženi su u četvrtfinalu od slovačke kombinacije Gabrijele Kuharove i Milana Tomke sa 2:0 u setovima 140:140 – zlatne kugle 9:16 za slovački miks i 126:138.

U prvom setu, slovački tandem je već završio sa 140 čunjeva, srpski miks je imao još dva hica i 134 čunja. Čaluković je igrao u pune i probio pet čunjeva. Za pobedu, Marija Gajin je morala da sruši dva „drva“, pogodila je samo levu damu i igrale su se dodatne „zlatne kugle“. Čaluković je oborio sedmicu, na suprotnoj strani i Kuharova je srušila sedmicu. Marija Gajin je, na žalost, poslala kuglu u dame i oborila dva čunja, a Tomka je srušio devetku i rešio set u svoju korist.

Povezana vest:  Održan seminar u okviru programa “Karijera posle sporta”

U drugom setu, loša završnica u pune (dve trojke) i čišenje u kome niti Čaluković, niti Gajin nisu vezivali pozicije (na dva „vezana“ čunja bacili su tri hica) i Slovaci su iskoristili takvu igru za suguran prolaz u polufinale obezbedivši, već tada, bronzu pošto se ne igra meč za treće mesto…

– Do četrtfinala Marija Gajin i Goran Čaluković su odlično igrali. Međutim u odlučućem meču, napravili su nekoliko grešaka i to nas je koštalo prve medanje na SP – komentar je selektora Miloša Ponjavića koji je sekundirao srpskom miks paru.

U prvom kolu, Marija Gajin i Goran Čaluković savladali su posle dodatnih „zlatnih kugli“ Barbaru Fidel i Mitju Gornika iz Slovenije. U setovima meč je završen 1:1 (150:141, 129:149) i odlučivale su dve dodatne kugle. Marija Gajin je oborila osmicu, Čaluković sedmicu, ukupno 15 čunjeva. Barbara Fidel je probila trojku, a Mitija Gornik četvorku, ukupno sedam čunjeva i srpski miks je prošao u drugo kolo gde im je rival bio miks iz BiH Nasiha Selimović i Đorđe Paštar.

Povezana vest:  BADMINTON, Lin ponovo najbolji

Oni su uz mnogo sreće savladali drugi srpski miks Nataša Savić – Goran Ostojić posle dve serije „zlatnih kugli“! Meč je zavšen 1:1 u setovima: u prvom 146:137 za srpski miks, u drugom 134:127 za predstavnike BiH. U prvoj seriji, Nataša Savić i Goran Ostojić oborili su po sedam čunjeva, ukupno 14, Đorđe Paštar je srušio devetku, Selimovićeva peticu i rezultat je bio izjednačen. U drugoj sriji, Paštar je iz malog desnog „loha“ oborio šesticu, Selimovićeva je dobro odigrala i srušila sedam čunjeva, ukupno 13. Savićeva je oborila pet, Ostojić sedam čunjeva, ukupno 12 i poraženi su za jedno „drvo“!

U meču  16 – tine finala Marija Gajin i Goran Čaluković pobedili su Nisihu Selimović i Đorđa Paštara (BiH) sa 2:0 u setovima (142:139 i 152:135).

Povezana vest:  MAČEVANJE, U nedelju 11. „Memorijal Ljubomira Ljube Savića“

Branioci titule iz Banjaluke 2008. srpski miks Zorica Barać i Vilmoš Zavarko nisu prošli prvu rundu. Poraženi su posle dodatnih „zlatnih kuli“ od hrvatskog para Marijana Liović – Matko Bulka. U setovima je bilo 1:1 (134:136 i 135:128). U dve dodatne kugle srpski par je oborio 13 čunjeva (Barać sedam, Zavarko šest) a Hrvati 15 (Liović osam, Bulka sedam).

Zlatnu medalju osvojio je hrvatski par Marijana Liović i Matko Bulka. Pobedili su sa 2:0 makedonski miks Leonarda Majher – Damir Fućkar. Majerova je Hrvatica ali ima i makedonsko državljanstvo. I Fućkar je Hrvat, ali već nekoliko godina igra za makedonsku reprezentaciju. Dve bronze pripale su Gabrijeli Kuharovoj i Milanu Tomki (Češka) i Željki Orehovec i Mariu Mušaniću (Hrvatska). U polufinalu Marijana Liović i Matko Bulka savladali su Željku Orehovec i Maria Mušanića, a Leonarda Majer i Damir Fućar Gabrijelu Kuharovu i Milana Tomku.