U nedelju 23. juna, igraju se obe utakmice polufinala Sport Klub Prve lige Srbije za sezonu 2019. U beogradskom derbiju susrešće se SBB Vukovi i Plavi zmajevi, dok Wild Boars iz Kragujevca koji brane titulu dočekuju Wild Dogs iz Novog Sada na Čika Dači.

Vukovi su savladali Zmajeve u jedinom, ovogodišnjem, ligaškom susretu. Tada je na poziciji QB za Vukove igrao mladi Dimitrije Obradinović, koji je imao veliku pomoć od strane dvojice stranih RB Džoa Berdžerona i Džozefa Fergusona.

Stručni štab Vukova moraće da donese važnu odluku pred utakmicu, s obzirom da iz Sjedinjenih Američkih Država svaka ekipa na terenu možete imati maksimalno dva igrača – da li u tim vratiti QB Livaja Planta koji je ove sezone pretrpeo nekoliko povreda ili ponovo igrati sa dual threat opcijom na poziciji trkača. Obradinović je baš protiv Zmajeva pokazao da može da odgovori zadatku, međutim utakmica polufinala ima mnogo veći ulog od ligaškog meča prošlog meseca, kada je RB Džo Berdžeron istrčao za 4 TD.

Povezana vest:  U Velikom Gradištu održana prva EkOlimpijada u 2011-oj

Kada je reč o Zmajevima, ofanziva je ove sezone bolji deo tima. RB Ivan Pleva predvodi ekipu dugačkim trčanjima uz pomoć iskusne ofanzivne linije, koja uz to štiti i QB Džordža Bouvena. Ove sezone Bouven ima pomoć dva odlična risivera Ognjena Mitrovića i Alekse Stanića. Ovaj kvartet igrača moraće da odigra najbolju utakmicu ove sezone kako bi Zmajevi imali šansu za prolaz u finale.

Jedan od najiskusnijih igrača, ofanzivni gard Nikola Davidović, smatra da su Vukovi favoriti, ali veruje u svoj tim: „Drugi Belgrade Bowl ove godine. Ista meta isto odstojanje, samo ulog daleko veći. Ulazimo u meč sa umerenom dozom optimizma, jer je prošla utakmica bila zanimljiva i neizvesna do početka četvrte deonice. Trudićemo se da pravimo što manje grešaka, da maksimalno koncentrisano uđemo u meč. U prošlom meču smo i rizikovali, išli na sve ili ništa, ali nismo uspeli. Doduše, taj meč nije nosio ni približan pritisak i ulog kao ovaj. Vukovi imaju dobar tim sa odličnim import igračima. Veliki su favorit na terenu”, rekao je Davidović.

Povezana vest:  KUGLANJE, Predloženo ukidanje „majstorica“

Utakmica se igra u nedelju od 17 časova na BASK stadionu. Televizijski prenos će biti na Sport Klub HD kanalu.

Pola sata kasnije počinje druga utakmica polufinala između Divljih veprova i novosadskih Wild Dogsa. Aktuelni šampioni lako su savladali Novosađane pre tri nedelje u gostima. Sada će pokušati da ponove tu utakmicu na svom terenu. QB Džejk Sison i RB Nik Lasejn bili su maltene nezaustavljivi ove sezone u pohodu na perfektan skor u ligaškom delu. Lasejn je rešio meč u Novom Sadu sa tri TD u prvom poluvremenu.

QB Džejk Sison optimističan je pred utakmicu: „Očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu, kao što igramo cele sezone. Sve dok ekipa ispoštuje plan igre u napadu i odbrani, smatram da možemo da pobedimo svaki tim”, samopouzdan je Sison.

Novosađani imaju svoje adute. QB Luka Vujnović i risiveri Tihomir Todorov i Davor Soldo predstavljaju glavnu osovinu u napadu koja će morati da odigra besprekorno kako bi ekipa Wild Dogsa mogla da dođe do pobede. Dogsi su svoju prvu sezonu u Prvoj ligi završili sa pozitivnim skorom i stigli su do polufinala, što ih čini najprijatnijim iznenađenjem prvenstva. Međutim, na putu do finala prepreka je aktuelni šampion, tako da će mlada ekipa iz Novog Sada morati da odigra iznad svojih mogućnosti da bi stigla do finalne utakmice.

Povezana vest:  KUGLANJE, Izvučene grupe za Šampionat sveta u Detenhajmu 2017.

Glavni trener Novog Sada Vladislav Petković nada se iznenađenju: „Na polufinalnu utakmicu sa Veprovima idemo da damo sve od sebe i da pokušamo da iznenadimo protivnika. To će naravno biti izuzetno teško pošto igramo protiv najboljeg domaćeg tima koji ima sjajne pojedince, kako među stranim, tako i među domacim igračima. Mi idemo u Kragujevac prilično desetkovani zbog brojnih povreda nekih veoma bitnih igrača, ali se svakako ne predajemo pre meča i potrudićemo se da odigramo najbolje što umemo i možemo u ovom trenutku”, rekao je Petković.

Utakmica se igra od u nedelju od 17.30 na Čika Dača stadionu u Kragujevcu.

PHOTO:  Branimir Milovanović