ANGEL WARRIORS1

Ratnici nemaju izbora, protiv Veprova na pobedu

Neće biti lako Čačanima, a puno izbora nemaju. Kako bi izbegli ispadanje ove sezone, moraju da pobeđuju u preostala tri kola, bez obzira na ime protivnika. Zato će i u nedelju, od 15 časova, na stadionu “BIP-a” pokušati da savladaju aktuelnog vicešampiona, Mozzart Wild Boarse.

Za nešto manje od godinu dana, situacija se drastično promenila. Naime, ova dva tima su svoj poslednji duel na stadinu FK “Sušica” odigrali u polufinalu plej ofa, a sada Anđeoski ratnici, posle nekoliko mečeva u kojima im je nedostajalo malo i sreće da zabeleže bar jednu pobedu, vode borbu za goli opstanak.

Povezana vest:  Petogodišnja novosađanka trenira američki fudbal

Filip Maksimović, jedan od igrača sa najduzim stažem u ekipi Ratnika, koji je preko glave preturio veliki broj oderavanja snaga sa Divljim veprovima, kaže:

– Posle četiri vezana poraza došli smo u situaciju da jurimo pobedu protiv jedne od najjačih ekipa u Srbiji. Iako je Kragujevac favorit u ovoj utakmici, mi ćemo dati  sve od sebe da zabeležimo prvu pobedu u sezoni baš protiv njih. Dolazak Džeremija Pejtona je veliko pojačanje za Kragujevac, to se i videlo u prošlom kolu protiv ekipe Pančevo Pantersa. Uprkos svemu mi smo vredno trenirali i daćemo sve od sebe da pobedimo. Ovo će biti prvo gostovanje Kragujevu u seniorskoj konkurenciji u Čačku i potrudićemo se da ga skoro ne zaborave.

Povezana vest:  Preokret Imperatora za prag plej-ofa

U pomenutom prošlogodišnjem okršaju Veprovi su i bez startnog kvoterbeka do nogu dotukli Ratnike – 52:0, a slavili su i u preostala tri duela (34:14, 69:26 i 54:32). Međutim, sve utakmice igrane su u Kragujevcu, ali Kragujevčani smatraju da se ni ova neće mnogo razlikovati od prethodnih i da će zabeležiti još jednu pobedu.

– Ratnici su nam dobro poznat protivnik, kao i njihov prepoznatljiv stil igre tako da od ovog duela ne očekujem ništa novo, odnosno ništa drugačije nego u prethodnim duelima – pobedu! Čačani su u blagom padu forme, a naša forma je bolja iz utakmice u utakmicu, ali daleko od toga da su bezazlena ekipa. To najbolje dokazuje činjenica da njihov risiver, Milorad Živković vodi po broju uhvaćenih pasova za tačdaun u ligi, pa ga smatram najjačim oružjem Čačana u predstojećem duelu – rekao je Ivan Radojičić, defanzivni bek Veprova.

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011, Šumadijski derbi u Kraljevu