Kraljevo-RC-i-Kragujevac-WC

Divlje mačke bolje od Kraljica u istorijskom meču!
 
Prva stranica knjige o devojkama u američkom fudbalu u Srbiji ispisana je danas u Mataruškoj Banji, gde su se sastale ekipe Kraljevo Royal Crowns-a i Kragujevac Wild Cats-a. Dame su se nadmetale u beskontaktnoj fleg verziji, a u dva prva meča Kragujevčanke su bile oba puta bolje.
Nisu izostali ni atraktivni potezi u Sportskom centru „Okanik“, pa se u pojedinim trenucima činilo kao da su na terenu mnogo iskusniji igrači, a ne devojke koje se ovim sportom bave tek nekoliko meseci. Igračice oba tima pružile su mnogo više nego što se od njih pre ovog meča očekivalo, obzirom da im je ovo bio prvi meč na kome su nastupale.
Iako je rezultat bio u drugom planu, a daleko od toga da devojke nisu „ginule“ za pobedu, treba napomenuti da su Kragujevčanke ubedljivo dobile prvi meč – 32:6, dok su u drugom duelu ovih timova Krune pružile mnogo jači otpor, ali su na kraju ipak Divlje mačke slavile sa 31:20, pa je pehar namenjen osvajaču „Challenge cup – Kraljevo 2011“ otišao u Kragujevac.
Na ovom odlično organizvanom turniru snage su odmerili i najmlađi ova dva kluba, a u sva tri meča uspešniji su bili Divlji veprovi, kojima je pripao još jedan trofej (44:22, 32:6, 27:19). Domaćin je svim akterima turnira podelio zahvalnice, a svi koji su bili u Sportskom centru „Okanik“ dugo će se sećati dana kada je četrdesetak devojaka ostavilo srce na terenu i zasenilo sve prisutne.
Povezana vest:  SBB Vukovi ubedljivi protiv Forestlendersa