ice_hockeyNHL

 

Kolorado jedini domaćin koji je slavio, Boston slavio kod Pitsburga

 

Ponedeljak je bio dan gostiju u najjačoj hokejaškoj ligi sveta, NHL ligi. Tako su gosti slavili u tri od četiri odigrane utakmice, a jedinu domaću pobedu upisao je Kolorado protiv Detroita s 5:4.

Boston Bruinsi slavili su na gostovanju kod Pitsburg Pinguinsa 4:2. Treća je to uzastopna utakmica koju za Pinguinse zbog potresa mozga nije igrao njihov najbolji igrač Sidni Krozbi i treća u kojoj su poraženi. Bruinsi su do trijumfa došli furioznom igrom u poslednjoj trećini u koju su ušli sa zaostatkom 2:0. Tačnije, imali su Bruinsi dva gola minusa sve do tri minute i 23 sekunde pre kraja, kada je Zdeno Chara otvorio golejadu, na koju su se nadovezali Bred Marčand, Mark Rechi i Gregori Kampbel.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Jugović pobednik Kupa Srbije u šahu

Kolorado je do trijumfa nad Detroita stigao sjajnom prvom trećinom u kojoj su postigli četiri gola, od čega su dva delo Meta Duhejna. Kasnije su se u strelce upisali i Pol Stasni, Kevin Porter i David Džones. Kod Red Vingsa su golove zabili Brian Rafalski, Henrik Zeterberg, Tomas Holmstrom i 22-godišnji Slovenac Jan Muršak, kome je to bio debitantski gol u NHL ligi.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Anders Bardal pobednik na prvim kvalifikacijama u Obersdorfu

U preostala dva odigrana susreta Feniks je do treće pobede u četiri zadnja susreta došao u gostima kod St. Luisa s 4:3, dok je Toronto slavio kod Los Anđelesa 3:2 golom Nikolaja Kulemina u petoj minuti poslednje trećine. Torontu je to bila treća uzastopna pobeda, a u gostima nisu poraženi od 18. decembra prošle godine kada ih je savladao Vankuver 4:1.

Povezana vest:  Ojačati softbol u Beogradu

 

NHL liga, ponedeljak:

 

Pittsburgh – Boston 2:4

St. Louis – Phoenix 3:4

Colorado – Detroit 5:4

Los Angeles – Toronto 2:3