Naša mlada takmičarka, skijašica Crvene zvezvde, Emilija Đurović još jedanput je pokazala zašto se na nju najozbiljnije računa. Ona je na jednoj od najvećih i najvažnijih međunarodnih dečijih trka „Pinocchio sugli sci“ koja se tradicionalno održava u italijanskom Abetoneu osvojila bronzanu medalju u disciplini veleslalom i tako napravila veliki rezultat za srpsko skijanje.

Naime Emilija je imala svega 13 stotinki zaostatka za drugoplasiranom italijankom Martom Giarettom i 49 stotinki za prvoplasiranom slovenkom Tijom Radelj.

Povezana vest:  RITMIČKA GIMNASTIKA, Natalija Lavrova poginula u saobraćajnoj nesreći

Ovaj rezultat je još jedna potvrda Emilijinog neospornog talenta koji je svrstava u sam vrh svetskog skijanja te predanog rada Emilijie i njenog trenera Matic Medvešeka. Ova skijaška sezona je odskočna daska za Emiliju, koja je uspela da osvoji prvo mesto na FIS SHI Zagreb trofeju, zatim četvrto mesto na „Alpesimbra kupu“ u italijanskoj Folgariji (Trentino) i dva prva mesta na FIS CHI SERBIA CUPu na Kopaoniku, a s obzirom na to da ima samo 14 godina može se sa sigurnošću konstatovati da se od Emilije Đurović tek očekuju velika dela.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, INVALIDI, Kuljani ekipni prvaci Srbije