panteriAMERIČKI FUDBAL

 

Pančevački Panthersi ciljaju polufinale

 

Za pančevačke Pantherse može se reći da iz godine u godinu konstantno napreduju. Pre nekoliko sezona postavili su stabilinu organizaciju, koja je vrhunac dostigla minule jeseni, kada se juniorski tim okitio titulom prvaka Srbije.

Za novi šampionat su seniori počeli da se pripremaju još krajem oktobra 2010. godine. Krajem novembra pridružuje se gotovo kompletna ekipa juniorskih šampiona.

– Te momke smatramo i najvećim pojačanjem pred sezonu 2011. i sigurno je da će biti veliko osveženje za tim U tom periodu treniranja akcenat je bio na brzini, snazi i eksplozivnosti igrača. Ovih dana počeli smo i sa treninzima sa opremom – rekao je Predrag Durlić-Vujić, šef stručnog štaba Pančevaca.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd bez poraza jesenji šampion

Posle skoro 8 godina treninranja na SC Mladost, Panteri treniraju na novom prostoru. Kod Hale Sportova je pored fudbalskog terena izgrađen i teren sa vestačkom travom koji omogućava lakše treniranje po lošem vremenu.

– Već nekoliko godina zaredom ne uspevamo da se izborimo za neki zatvoreni prostor, mada se i to očekuje uskoro. Juniori, koji su se u velikom broju priključili prvom timu, daju veliki novi kvalitet organizaciji treninga. Brojnost je ranijih godina bila velika boljka, imali smo najviše tridesetak aktivnih igrača. Iz tog ugla gledano, ova sezona bi trebalo da bude mnogo bolja – nada se Durlić-Vujić.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Otkazan i slalom u Mariboru

Vratilo se u tabor Pantera i nekoliko iskusnih igrača (Srboljub Bošnjak, Darko Nerandžić, Rade Bajić), a vredan pomena je i dolazak izuzetno taletnovanog mladog ragbiste Vladimira Gaića. Jedini igrač koji će zbog povrede morati da propusti sezonu je LB Miljko Dzogazović.

– Ekipa će svakako ove sezone biti najbrojnija i očekuje se izmedju 45 i 50 aktivnih igrača. Napad će predvoditi kapiteni WR Bratislav Bošnjak i RB Slobodan Ignjatovski, igrači koji drže klubske rekorde u broju hvatanja, trčanja i tačdaunova.

Juniorska liga, ali i učešće u juniorskoj reprezentaciji Srbije lansiralo je jedno ime na vrlo bitnoj poziciji za ekipu Pantera.

– Očekuje se da mesto startnog kvoterbeka osigura talentovani Vojislav Milenković. Odbranu kao kapiteni predvode iskusni reprezentativci Bojan Kovačević i Vladimir Beke, kao i najbolji obarač u istoriji kluba Milan Stefanov – otkriva nam popularni Bob deo plana svog stručnog štaba.

Povezana vest:  Održan IO Sportskog saveza Beograda, predstavljen novi znak SSB

A trenerski deo, koji predvodi trener Predrag Durlić-Vujić, još čine i treneri Bojan Milić, Vladimir Savičić, Filip Janković, kao i igrači Bojan Kovačević i Miroslav Markov koji su jesenes odradili sjajan posao sa juniorima.

– Ambicije kluba su da se u najjačoj konkurenciji postave kao jedan od najozbiljnih klubova na ovim prostorima. Polufinale smatramo obavezom, a dobrim, vrednim i strpljivim radom čekamo svoju šansu za možda i bolji rezultat – reči su glavnog trenera Boba Durlića.