Qualification WinnersRED BULL CLIFF DIVING 2011

 

Cliff Diving kvalifikacije u Australiji

 

U Australiji su održane kvalifikacije za Svetsku seriju Red Bull Cliff Diving 2011. čime je upotpunjena lista takmičara u novoj sezoni!

Sedmorica najboljih na kvalifikacijskom takmičenju, s leva na desno: Mikail Navratil (Češka), Slava Polješčuk (Ukrajina), Andrej Ignjatenko (Ukrajina), Siril Omeđikan (Francuska), Aleksander Kutšenko (Ukrajina), Alan Kol (Luksemburg) i Stiven Loub, pridruži će se petorici najboljih iz prošle sezone, a to su, podsetimo se, bili Geri Hant (Velika Britanija), Orlando Duke (Kolumbija), Artem Silčenko (Rusija), Kent De Mond (SAD) i Hasan Muti (Francuska).

Povezana vest:  Let motorom preko 9 tona tepkog Kamaz kamiona

U kvalifikacijama je učestvovalo 13 takmičara iz Rusije, Poljske, Kolumbije, SAD-a, Luksemburga, Meksika i Ukrajine. Šestorici takmičara s dna prošlosezonske liste pridružili su se sedmorica novih, izvrsnih skakača odabranih među 20 prijavljenih.

Uz obalu rijeke Hoksberi okupilo se više od 600 gledalaca, a sudije su među ostalima bili, australijski skakač Metju Mičam, vlasnik olimpijskog zlata i njegove kolege iz australijske olimpijske reprezentacije Vininka Arlov i Ken Grouv. Najbolji na kvalifikacijskom takmičenju je bio Čeh Mihail Navratil koji je u Australiji predstavio novi skok osmišljen za ovu priliku.

Povezana vest:  PRVO TAKMIČENJE U PRELETU PARAGLAJDEROM OVE SEZONE

Ukrajinac Kutšenko i Amerikanac Loub biće debitanti na Svetskoj seriji Red Bull Cliff Diving!

Australijanac Stiv Blek, šestoplasirani iz protekle sezone, zbog povrede neće učestvovati u Svetskoj seriji 2011. Blek je prošle nedelje na treningu slomio nogu, a oporavak će, očekuje se, trajati oko 6 meseci.

Zlatni Olimpijac Metju Mičam izjavio je kako su takmičari bili vrlo ujednačeni te su predstavili neke od najboljih skokova i pokazali odlučnost u pomeranju granica ovoga sporta.

Povezana vest:  Kanadski ledolomac zdrobio konkurenciju na otvaranju sezone Red Bull Crashed Ice u Minhenskom Olimpi

Očekuje nas uzbudljiva sezona, a prvo takmičenje je 12. marta na  Uskršnjem ostrvu (Rapa Nui) u Čileu.

Red Bull Cliff Diving 2011. – raspored takmičenja:

Rapa Nui, Čile: 12. mart

Jukatan, Meksiko: 10. april

Atina, Grčka: 22. maj

La Rochelle, Francuska: 18. jun

Malcesine, Italija: 24. jul

SAD: avgust

Jalta, Ukrajina: 4. septembar