Vanja_Matijevac

TEHNIČKI KURS ZA SKIJAŠKE TRENERE

Sa Stare planine u Beogradu

Drugi deo tehničkog kursa za skijaške trenere u organizaciji Skijaškog savez Srbije, Fonda sporta i olimpizma i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja održaće se ovog vikenda u Beogradu.

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja učesnicima seminara obratiće se Matej Supej, predavač FIS-a, kao i domaći predavači. Predavanja će trajati u subotu i nedelju od 9 do 18h kada će se i zvanično završiti seminar za trenere skijanja.

Povezana vest:  KONJIČKI SPORT, Đurdin najbolja i u individualnoj dresuri

Rad na snegu sa Vanjom Matijevcem

Prvi deo kursa koji je realizovan na Staroj planini, obuhvatio je praktični deo –  rad na snegu i prikaz poligona za učenje i usavršavanje tehnike skijanja kao i osnovne principe i pravila za postavljanje takmičarskih staza mlađih kategorija. Pored praktičnog rada seminar je obuhvatao teorijska predavanja i okrugli sto na teme modeli detekcije i selekcije talentovanih skijaša u okviru klubova i nacionalnih federacija, kao i dugoročno planiranje sportske karijere.

Povezana vest:  Ruski ministar sporta unapređen u zamenika premijera

-Seminaru je prisustvovalo 28 trenera iz cele Srbije u predivnom ambijentu Stare planine. Uslovi su bili odlični, čemu je u mnogome doprinelo Javno preduzeće Skijališta Srbije.  Predavanja su održali Vanja Matijevec, predavač FIS-a, Robert Ropret, profesor FSFV-a i Miloš Tomić, prvi trener iz Srbije koji je učestvovao na međunarodnom seminaru MOK-a,  ispred OKS-a, što nam je posebno drago – izjavila je Nataša Janković, direktor Fonda sporta i olimpizma.

Povezana vest:  Zorana Arunović najuspešniji strelac Beograda u 2018. godini

Kurs za skijaške trenere je posle tehničkog seminara za trenere umetničkog i sinhronog plivanja drugi, od početka godine, koji OKS finansira kroz programe Olimpijske solidarnosti MOK.