ice_hockey

NHL

Nešvil izjednačio, Boston poveo

Nešvilov Met Hališuk pogodio je duboko u drugom delu dodatnog vremena mrežu golmana Roberta Luonga za pobedu 1:2 u gostima kod Vankuvera i izjednačenje polufinalne serije na 1-1. Ranije je Boston postigao četiri uzastopna pogotka u pobedi 3:7 u gostima kod Filadelfije.

Nešvil je dominirao protiv najbolje ekipe regularnog dela sezone Kanuksa, imao je 36 udarac na gol naspram 15 domaćina. Ipak, do uspeha je došao tek u produžetku. Aleks Burovs doveo je Vankuver u vođstvo s igračem manje početkom druge trećine, a izjednačio je Rajan Suter minutu i sedam sekundi pre kraja utakmice, nakon što se njegov pokušaj dodavanja od iza linije gola od golmana Luonga odbio u mrežu Kanuksa.

Povezana vest:  Veprovi vicešampioni CEFL-a

Briljirali su vrataru Roberto Luongo i Peka Rine. Dvojica najboljih golmana u NHL-u bili su praktički nesavladivi, Nešvilov Rine je zaustavio 32 od 33 pokušaja domaćih, a Vankuverov Luongo 44 od 46 udaraca gostiju.

Pobeda Bruinsa u Filadelfiji donela im je vođstvo 1-0 u finalnoj seriji i prednost domaćeg leda. Gol Nejtana Hortona u zadnjoj minuti prve trećine doneo je Bostonu prednost, nakon čega su usledila još tri pogotka u drugoj trećini za 1:5. To je oteralo prvog golamana Flajersa Brajna Boučera s gola, ali do kraja nije bilo preokreta. Boučer je bio direktni krivac za tri od prvih pet pogodaka Bruinsa.

Povezana vest:  NHL otkazao i novembar

Flajersi su uspeli da smanje na 3:5 preko Džejmsa van Riemsdajka (37:30) i Majka Ričardsa (53:02), ali u završnici su Brad Marčand (54:59) i Gregori Kampbel (57:39) povećali na konačnih 3:7.

Bruinse je s dva pogotka i dve asistencije predvodio Dejvid Krejči.