hokejZOI VANKUVER, HOKEJ

Kanada osvojila najsjajnije zlato

SAD – Kanada 2:3 (0:1, 1:1, 1:0, 0:1)

 

Hokejaši Kanade nacionalni su heroji, cela država slavi majstore na ledu hokejaši Kanade su u finalu pobedili najbolju ekipu SAD u finalnom turniru u hokeju na  Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru sa 3.2. posle neizvestne završnice i izjednačenja Amerikanaca u trećoj trećini igao se produžetak na zlatni gol. Sve dileme razrešio je Sidni Krozbi posle sedam minuta i 40 sekundi igre u produžetku.

Povezana vest:  Udovičić dao rok savezima da popune "lične karte"

Prvu trećinu dobili su, ubedljivo domaćini koji sun a prvi odmor otišli sa golom prednosti. U nastavku su Kanađani postigli još jedan gol ali su Ameri uspeli da smanje prednost i da u treću trećinu uđu jureći još jedan gol zaostatka.

Zak Paris, 24,4 sekunde pre kraja utakmice raspršio je sve nade celoj kanadskoj naciji I odveo meč u produžetke. Naime, poslednji minut I 10 sekundi Amerikanci su bacilli sve karte na napad, izbacili golmana iz igre I ubacili još jednog igrača i baš zbog takvog presinga uspeli da se raduju i odu u produžetak na zlatni gol.

Povezana vest:  Umro Svetozar Gligorić

Ipak, u produžetku Sidni Krozbi junak je nacije krenuo je Krozbi agresivno uz asistenciju Iginle i ostavio pak iza leđa golmanu Amera Rajanu Mileru. Dres sa brojem 87 počeće da se prodaje širom Kanade. Ovo je osma medalja u istoriji ZOI.