jedinstvo_i_senta_visa_prom_u_banji_junakovic

KUGLANJE
Svečano otvoren Evropski kup u Banji Junaković
 
Predsednik Opštine Apatin dr Živorad Smiljanić svečano je otvorio 24. Evroski kup za ekipe (učestvuju nacionalni vicešampioni) koji će trajati do 6. oktobra na stazama kuglane u Banji Junaković pored Apatina. Poželeo je učesnicima mnogo uspeha  i prijatan borvak u Apatinu i Banji Junaković.
Učesnike su pozdravili i Janoš Čikoš pomoćnik sekretara za sport i omladinu Vojvodine kao i Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza Srbije i potpredsednik Međunarodne kuglaške federaciej FIK NBC, ujedno i delegat na Evropskom  kupu, kao i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije dr Dane Korica.
U ime sportista zakletvu je položila kuglašica novobečejskog Jedinstva Biljana Vujackov, a u ime sudija srpski internacionalac Dragoslav Štikovac.
Zastavu Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC na jarbol je podigao  mladi vicešampion Srbije kuglaš Apatina Nemanja Balać.
Glavni sudija Evropskog kupa, Mitja Hudovernik (Slovenija), je u ime sudijskog tima u kome će iz Srbije biti i beogradski internacionalni arbitar Snežana Jazić, obavestio da je kuglana sa osam staza spremna i u skladu sa propisima tako da mogu da se priznaju i svetski rekordi.
U ženskoj konkurenciji učestvuje deset ekipa: Veseli Nojkiršen (Austrija), Rad Lukavac (BiH), Zagreb (Hrvatska), Spatak Prerov (Češka), Ferencvaroš (Mađarska), Vronki (Poljska), Konpet Ploešti (Rumunija), Brest Cerknica (Slovenija), Jedinstvo Novi Bečej (Srbija) i Trstena (Slovačka).
Čak 15 ekipa igraće u muškoj konkurenciji: Veseli Nojkiršen (Austrija), Sloboda Tuzla (BiH), Medvešćak Zagreb (Hrvatska), Slavoj  Prag (Češka), Selonže (Francuska), Viktorija Bamberg (Nemačka), Zalaegerseg (Mađarska), Fuger Stercing (Italija), Rabotnički Skoplje (Makedonija), Alfa Vektor Tarnovo Podgorne (Poljska), Olimpja Jaši (Rumunija), Triglav Kranj (Slovenija), Senta Visa prom (Srbija) i Inter Bratislava (Slovačka).
Od 2. do 6. oktobra odigraće se i druga dva klupska kupa. U Svetskom kupu (Kup šampiona) u Augzburgu u Nemačkoj igraće srpski prvaci, u muškoj konkurenciji Beograd „Poštanska štedionica“ a u ženskoj Pionir iz Subotice.
Kup NBC federaciji koji je najmasovniji  jer mogu da igraju po dve ekipe iz jedne zemlje, pobednici nacionalnih kupova i trećeplasirane timovi liga, odigraće se u Banjaluci i u muškoj konkurenciji Srbiju će predstavljati Crvena zvezda BN Bos i Partizan a u ženskoj samo EDB (Beograd) je je Džambo invest iz Novog Sada (ranije Ada kompjuters) odustao od takmičenja.
U sredu i četvrtak su kvalifikacije, u petak su polufinalni dueli u subotu mečevi za treće mesto i finale.
Povezana vest:  KUGLANJE, Car Lazar odneo bod Zvezdi, kuglašice Pionira bolje od Apatina