Sportski savez Srbije - UO IrigU Irigu održana sednica Upravnog odbora SSS, Majska nagrada spremna!

Najmanja Opština u Vojvodini, Irig, ugostila je čelnike Sportskog saveza Srbije. U gradskoj kući održan je Upravni odbor SSS, a pre sastastanka upriličen je prijem kod predsednika Skupštine Vladislava Ilkića i predsednika Opštine Vladimira Petrovića.
Glavna tema UO bila je izbor nagrađenih i priprema tradicionalne svečanosti “Majska nagrada“, koja je na programu 25. Maja u Narodnoj Skupštini. Jednoglasno je odlučeno da počev od sledeće godine broj nagrađenih u svim kategorijama (osim granski savezi i životno delo) bude maksimalno dva.
– Očekujem krem srpskog sporta u domu Narodne Skupštine. Imali smo veliki broj prijavljenih za nagrade u svih 10 kategorija. To je dokaz da ova nagrada ima veliki značaj u srpskom sportu, ali donosi nam i teškoće jel je teško izabrati najbolje. Takođe moram da pohvalim ljude iz Sportskog saveza Iriga, koji su bili sjajni domaćini i da kažem da su oni oko 30 godina naš član – istakao je Aleksandar Šoštar.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Španac Fernandez odbranio titulu pravka Evrope

Članovi UO dobili su i pismo od fondacije ‚‚London Sports Society‚‚ čiji čelnici nastoje da sakupe decu Srba koji žive u Velikoj Britaniji i da se kroz sport više druže, govore naš jezik, da jednostavno što je više moguće sačuvaju Srpsku kulturu i identitet. Sa njima je kontakt uspostavio Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu, koji je prošle nedelje boravio u Londonu. Dogovoreno je da Komisija za dijasporu SSS (Miodrag Stojanović, Vladan Krasavac i Mateja Kežman) održi sastanak i predloži organizaciju kampa u našoj zemlji za srpsku decu iz dijaspore.

Povezana vest:  KUGLANJE, Gošće odnele sve bodove u 10. kolu Super lige Srbije