vukovi-beograd-novi-sad-dukes-2Derbi Vojvoda i Vukova za prvo mesto

Ovog vikenda na programu je treće kolo Sportklub Sperlige, a najzanimljivije biće u Novom Sadu, gde se u derbiju za prvo mesto sastaju dva do sada neporažena tima, domaći GAT Dukesi i beogradski SBB Vukovi.
Novosađani su, predvođeni odličnim američkim triom, započeli sezonu ubedljivim pobedama nad Panterima i Indiansima, ali se posle izenandnog odlaska trenutno najefikasnijeg risivera lige, Orlanda Veba, činilo da su im šanse za šampionske titule umanjene. Međutim, agilna uprava novosadskog kluba odmah je reagovala dovođenjem, po referencama čini se još boljeg hvatača, Holta Menelika, pa je njihova kandidatura za naslov prvaka postala još ozbiljnija.
– Ovo je za nas bitna utakmica, jer se sastajemo sa prošlogodišnjim prvacima. Kako ove godine imamo šapionske ambicije, ovaj meč predstavlja nam korak dalje ka tom cilju i prvi ozbiljniji test posle očekivanih pobeda protiv Pančeva i Inđije. Posle dugo vremena dočekujemo Vukove na „Kabelu“ i igrači su veoma motivisani da potvrde ambicije čitavog kluba. Pojačanja u ekipi, amerikanci Samler, Vašington i Menelik svakako će uticati na kvalitet igre, ali biće potrebno zalaganje čitavog tima da bismo ostvarili pobedu protiv ovakvog protivnika – rekao je Predrag Nikolić, trener napada Vojvoda.
Sa druge strane Vukovi se ne nalaze u najboljoj formi. Najpre su umalo poraženi u „Jeep Bowlu“ od kragujevačkih Divlih veprova (17:16), da bi potom u regionalnoj CEFL ligi poklekli protiv Silverhawksa u Ljubljani (15:6). Ipak, daleko od toga da „čoporu sa Ade“ manjka kvaliteta, pa sve ljubitelje američkog fudbala u Novom Sadu bez sumnje očekuje fantastična predstava.
Velika bitka, ali za opstanak, vodiće se i u Beogradu, između Blue Dragonsa i Inđija Indiansa, koji u prva dva kola nisu osetili ukus pobede, a zanimljiv će biti i okršaj neporaženih niških Imperatora sa pančevačkim Panterima.
Najlakši posao imaće kragujevački Wild Boarsi koji dočekuju debitanta u ligi, Mladenovac Forestlanderse. Veprovi su sjajnom partijom u „večitom derbiju“ nagovestili da bi konačno mogli da vrate pehar u svoj grad, a dobru formu potvrdili su i minulog vikenda u Budimpešti, gde su bez desetorice startera nadigrali domaće Wolvese (26:22).
Parovi 3. kola Sportklub Superlige:
Kragujevac Wild Boars – Mladenovac Forestlanders (subota, 10.30 sati, „Čika Dača“)
Belgrade Blue Dragons – Inđija Indians (subota, 16 sati, SC Lokomotiva Železnik)
Imperatori Niš – Pančevo Panthers (nedelja, 15 sati, Teren sa veštačkom travom SC „Čair“)
Novi Sad GAT Dukes – SBB Vukovi Beograd (nedelja, 15 sati, stadion FK „Kabel“)

Povezana vest:  Supernova generalni sponzor Veprova