WIld Boars - Blue DragonsVeprovi u Železniku na Zmajeve

Zaostali meč petog kola Sportklub Superlige, između beogradskih Plavih zmajeva i Divljih veprova iz Kragujevca, odigraće se u nedelju, sa početkom od 16 časova, na stadionu Lokomotiva u Železniku. Meč koji će biti vrlo značajan za obe ekipe, jednoj u borbi za opstanak, drugoj za overu plej ofa i što bolju poziciju pred početak razigravanja.
– Ovo nam je jako teška sezona i evidentno je da se mnoge stvari moraju menjati,ali to tek po zavrsetku lige. Protivnika koji nam sada dolazi suvišno je predstavljati, a i hvaliti. Dobro je poznato kakav je to tim i kolektiv. Potrudićemo se da pružimo što bolju partiju, iako imamo dosta povredjenih igraca – rekao je Nikola Davidović, alfa i omega Plavih zmajeva, ali i seniorski reprezentativac Srbije.
Na njegove reči nadovezao se defanzivni koordinator Blu dragonsa, Davor Gojković, koji je istakao da će meč sa Divljim veprovima biti veliki izazov za njegov tim.
– Kragujevčani su apsolutni favoriti, ali mi ćemo se potruditi da smanjimo greške na minimum, stisnemo zube i privedemo sezonu kraju. Ekipa iz Šumadije je odličan tim, veoma uigran i jak. Naši igrači imaće priliku da ukrste koplja sa nekim od najboljih domaćih, ali i stranih igrača, što će biti veliko iskustvo za njih – rekao jeGojković.
Retko ko sumnja da će, na osnovu kvaliteta koji poseduju, Wild Boarsi igrati u polufinalu, ali skor 2-2 i činenica da trenutno zauzimaju tek petu poziciju, poziva na oprez. Nikola Tomić, sa pozicije tajtenda ove sezone pruža vrlo zapažene partije, a odlično je odigrao i prošlog vikenda protiv Silverhawksa u Ljubljani.
– Posle neočekivanog poraza od Vojvoda iz Novog Sada, u Ljubljani smo uspeli da se vratimo na put koji nas vodi do cilja. Želimo da uhvatimo novi zalet i nastavimo da pobeđujemo, a nastavku niza se nadamo i protiv Plavih zmajeva u Beogradu – rekao je Tomić.

Povezana vest:  Grofovi odavno u pogonu, Kanjižaju šansa!