blue-dragons 2013

CEI: Greške odvele Zmajeve u poraz

Drugi srpski predstavnik u regionalnoj CEI ligi, beogradski Plavi zmajevi, nisu uspeli da na svom stadionu savladaju goste iz Budimpešte. Kauboji su se bolje snašli po izuzetno teškom vremenu za igru i lošem terenu, pa je konačan rezultat na stadionu u Železniku bio 0:14 (0:7, 0:0, 0:0, 0:7).
Blue dragonsi su se borili koliko su mogli, ali uprskos svim naporima, nisu uspeli da poentiraju na ovom meču. Oba napada su bila jako neefikasna, grešilo se na obe strane, ali su famblovi Zmajeva bili ti koji su doveli goste do trijumfa.
Naime, Mađari su do prvih poena došli posle ispuštene lopte Beograđana unutar 10 jardi srpskog tima. Gosti su to znali da iskoriste, pa je trkač Bruno Helmeži pretrčao poslednja 2 jarda za vođstvo u prvoj deonici.
Usledio je rovovski rat u naredne dve deonice, u kojem su zbog lošeg vremena napadi bili u inferiornom položaju u odnosu na odbrane, pa nije ni bilo poena. Do overe pobede, tim iz Budimpešte došao je u poslednjem periodu, na sličan način kao i u prvoj deonici. Ovog puta su se defanzivci Kauboja dokopali kvoterbeka Lazara Sporina, kome je od siline udarca ispala lopta pravo u ruke defanzivnog enda gostiju Tibora Suša koji je sproveo 5 jardi, koliko je preostalo do end zone Beograđana.

Povezana vest:  U KRAGUJEVCU SE IGRA FINALE SUPERLIGE SRBIJE U AMERIČKOM FUDBALU, Finalni duel večitih rivala