WIld Boars - Blue DragonsVeprovi sigurni u Železniku

Iako su igrali bez startnog kvoterbeka Ajka Vitakera, koji je bio odsutan zbog zdravstvenih problema, kragujevčaki Divlji veprovi nisu dozvolili iznenađenje i ubedljivo su rezultatom 30:0 slavili pobedu protiv fenjeraša Sportklub Superlige, Plavih zmajeva iz Beograda, u zaostalom meču 5. kola Sportklub Superlige Srbije.
U situaciji kada je napad bio u velikoj meri oslabljen, odgovornost je preuzela odbrana Šumadinaca, koja je čvrstom i odgovornom igrom uspela da se odbrani od svih napada Zmajeva, koji ove sezone proživljavaju teške trenutke i nalaze se pred ispadanjem iz elitne divizije po prvi put u istoriji.
Napad Veprova je, koristeći odličan rad ofanzivne linije, uglavnom prelazio jarde trčanjem, pa su gosti do prvog tačdauna došli preko Danila Mijuškovića. Usledila su zatim dva uspešna šuta Srđana Ružića za po tri poena, obzirom da je odbrana Zmajeva uspevala da napad favorita zaustavi pre svoje najbranjenije zone. Bilo je to dovoljno da Vajld borsi odu na odmor sa solidnom prednošću (14:0).
U nastavku meča, univerzalac u redovima Kragujevčana, Šejn Vong, ovog puta je zablistao i u ulozi kvoterbeka, pošto je uposlio tajtenda Nikolu Tomića za tačdaun. Ono što je obeležilo ovaj meč, svakako je povratak veterana iz redova Wild Boarsa, raningbeka Aleksandra Ristića Alfa, jednog od legendi američkog fudbala u Srbiji, koji se posle godinu dana oporavka od povrede (pokidao ahilovu tetivu), uspešno vratio i utakmicu zaključio svojim tačdaunom trčanjem.
U mečevima Prve lige Srbije, u okviru 6. kola, postignuti su sledeći rezultati:
Grupa Jug: Čačak Angel Warriors – Bor Avala Golden Bears 68:20, Požarevac Pastuvi – Zemun Pirati 14:13.
Grupa Sever: Sirmium Legionaries – Sombor Celtis 48:0, Kikinda Mammoths – Klek Knights 26:0, Vrbas Hunters – Vršac Lavovi 42:14.

Povezana vest:  Majls Gejts novi kvoterbek Vukova