kragujevac wild boars imperatori nis aleksandar ristic alf

Superliga: Klupko se odmotava

Pretposlednje kolo Sportklub Superlige američkog fudbala ovog vikenda moglo bi da otkloni mnoge dileme oko plasmana u plej-of i opstanka, ali i da dodatno zakomplikuje situaciju.
Derbi se igra u Kragujevcu, gde domaći Wild Boarsi dočekuju niške Imperatore. Nišlije su posle perfektnog starta doživele prvi poraz tek u petom kolu, protiv Vukova, a trijumfom u Kragujevcu obezbedile bi mesto u plej-ofu.
Sa druge strane, Šumadinci su pobedom nad Plavim zmajevima u prošlom kolu ponovo stekli pozitivan skor (3-2), ali još bitnije je to što se posle godinu dana pauze na teren vratila legenda američkog fudbala u Srbiji, Aleksandar Ristić Alf, koji je prethodno bio akter svih utakmica Veprova i reprezentacije Srbije.
– Utakmica protiv Niša za nas je od krucijalne važnosti i neće biti nimalo laka. Ako ne pobedimo, vrlo je moguće da se i ne plasiramo u plej-of. Jako dobro se poznajemo, ali smo i pažljivo pregledali snimke i spremili taktiku za protivnika. Amerikanci u obe ekipe su kvalitetna pojačanja i prevagu bi trebalo da donesu domaći igrači. Verujem da smo mi tu u blagoj pradnosti, jer imamo, takoreći, dužu klupu. Iako važimo za favorita, oni, ipak, dolaze u Kragujevac sa boljim skorom, pa nas svakako očekuje zanimljiv meč – smatra Ristić.
Zanimljiv okršaj očekuje se i na Adi Ciganliji, između domaćih SBB Vukova i Pančevo Panthersa. Zahuktali Beograđani su jedini tim sa maksimalnim učinkom, a novim trijumfom i teoretski bi osigurali prvo mesto pred plej-of. „Čopor sa Ade“ igra sve bolje i polako počinje da liči na šampionski tim iz prethodnih sezona, pa je veliki favorit u ovom duelu.
Sa druge strane, Panteri su obezbedili opstanak, pa sada vrebaju svoju šansu za nokaut fazu. Ukoliko i pretrpe poraz na ovom gostovanju, imaće novu priliku protiv Veprova u poslednjem kolu.
Mesto u plej-ofu mogli bi da zacementiraju i novosadski GAT Dukesi, koji dočekuju beogradske Blue Dragonse. Vojvode su samo jednom poražene ove sezone, dok Zmajevi nisu osetili ukus pobede.
Imena timova koji napuštaju elitu mogla bi da budu poznata posle susreta novajlija, Mladenovac Forestlandersa i Inđija Indiansa. U slučaju trijumfa Sremaca, u Prvu ligu ispali bi Mladenovčani i Zmajevi, dok bi u suprotnom upravo duel ta dva tima u poslednjem kolu bio odlučujući. Indiansi su do sada zabeležili samo jedan trijumf, a Forestlandersi, poput Zmajeva, ne znaju za pobedu.
Parovi 6. kola Sportklub Superlige:
Kragujevac Wild Boars – Imperatori Niš (subota, 13 sati, pomoćni teren stadiona „Čika Dača“)
Mladenovac Forestlanders – Inđija Indians (subota, 17 sati, stadion „Drapšin“)
Novi Sad GAT Dukes – Belgrade Blue Dragons (nedelja, 16 sati, stadion „Kabel“)
Vukovi Beograd – Pančevo Panthers (nedelja, 20 sati, stadion na Adi Ciganliji)

Povezana vest:  SUPERLIGA: Pet timova u borbi za plej-of i opstanak