kraguejvac wild boars pancevo panthers 2Superliga: Pada odluka o plej-ofu

Poslednje kolo Sportklub Superlige u američkom fudbalu, koje je na programu predstojećeg vikenda, daće imena poslednja dva učesnika plej-ofa.
Odluka bi mogla da padne već u premijernoj utakmici, između Pančevo Panthersa i kragujevačkih Wild Boarsa, u subotu, od 17.30 sati. Pantere samo pobeda, bilo kojom razlikom, vodi u polufinale, dok će Kragujevčani, čak i u slučaju poraza od 99 poena razlike ući u doigravanje, ali pod uslovom da Imperatori izgube od Dukesa. U slučaju trijumfa Imperatora, uz Nišlije će u plej-of samo pobednik ovog susreta.
– Ovo je jako bitna utakmica za oba tima, a ujedno i duel starih i dobro poznatih rivala. Panteri su jako dobra i disciplninovana ekipa, puna odličnih individualaca, a u odnosu na prethodne sezone pojačani su importima, pa očekujem još jaču i neizvesniju borbu. Sa druge strane, mi smo u poslednje dve utakmice igrali jako i čvrsto u odbrani, ne primivši nijedan poen. Što se plana igre tiče, neće se mnogo menjati, a cilj je ponovo isti – ne dozvoliti protivniku da poentira! Verujem da smo u stanju da uradimo tako nešto i da se na taj način još bolje pripremimo za plej-of – istakao je Vladimir Radenović, reprezentativni defanzivni linijaš iz redova Veprova.
Tradicija je na strani Kragujevčana, koji su trijufmovali u svih 10 prethodnih okršaja.
U zavisnosti od ishoda gore pomenutog susreta, niškim Imperatorima će duel sa zahuktalim novosadskim GAT Dukesima, pred kamerama TV „Sportklub 3″, u nedelju od 15.30 časova, biti ili formalnost ili poslednji voz.
Nišlije su posle uvodne četiri pobede zakucale na vrata plej-ofa, a porazima u prethodna dva kola propustile su priliku da taj plasman i overe. Na noge im dolazi tim koji je u prošlom kolu „vizirao“ nokaut fazu, ali želi da pobedom osigura i drugu poziciju koja garantuje prednost domaćeg terena u polufinalu. U slučaju pobede Veprova u Pančevu, Imperatori bi i definitivno ušli u doigravanje, dok bi u suprtonom pobeda nad Vojvodama bila imperativ.
Za razliku od prethodna dva meča, okršaj Inđija Indiansa i beogradskih SBB Vukova nema takmičarskog značaja, jer su timovi zacementirali željene pozicije u prošlom kolu.
Međutim, sigurno je da motiva neće manjkati u oba tabora, jer „čopor sa Ade“ želi da zadrži maksimalan učinak i u pravoj formi dočeka završne borbe za trofeje na tri fronta, dok je novajlija u ligi, koji je pobedom u Mladenovcu osigurao opstanak, željan dokazivanja protiv aktuelnog šampiona.
Duel Belgrade Blue Dragonsa i Mladenovac Forestlandera, koji napuštaju elitu, odložen je za naredni vikend.
Raspored 7. kola Sportklub Superlige:
Pančevo Panthers – Kragujevac Wild Boars (subota, 17.30 sati, SC „Mladost“)
Imperatori Niš – Novi Sad GAT Dukes (nedelja, 15.30 sati, stadion „Železničar“)
Inđija Indians – SBB Vukovi Beograd (nedelja, 17 sati, stadion „Hajduk“, Beška)
Belgrade Blue Dragons – Mladenovac Forestlanders (21/22. jun)

Povezana vest:  Balkan Bowl: Šarčević odredio stručni štab, trajaut 31. avgusta