pancevo panthers kragujevac wild boars 4Superliga: Veprovi i Imperatori izborili plej-of

Poslednje kolo Sportklub Superlige u američkom fudbalu razrešilo je sve dileme oko učesnika plej-ofa. Odluka o polufinalistima pala je u premijernom susretu sedmog kola, između Pančevo Panthersa i Kragujevac Wild Boarsa, da bi konačan raspored bio određen po završetku duela niških Imperatora i novosadskih GAT Dukesa.
Trijumfom u Pančevu (35:12), Kragujevčani su sebi, ali i Imperatorima, osigurali mesto u doigravanju i tako domaće Pantere ostavili bez plej-ofa. Na čelu sa kvotrebekom Ajkom Vitakerom, koji je postigao tri tačdauna, dva pasom, ka Nikoli Simoviću i Nikoli Tomiću, i jedan trčanjem, uz još jedno fenomenalno vraćanje panta Kena Hejla, Veprovi su već na startu drugog poluvremena rešili utakmicu u svoju korist (28:0).
Tek u nastavku domaćin je uspeo da nađe ključ za granitnu odbranu Šumadinaca, pasovima Vilija Širda, ka Bratislavu Bošnjaku i Vojislavu Milenkoviću, ali ni to nije bilo dovoljno da se za utehu osvoji makar jedna od poslednje dve deonice.
Konačna odluka o plasmanu i parovima doigravanja pala je u Nišu, pred kamerama „Sportklub“ kanala, gde su Novosađani zasluženo savladali domaće Imperatore, rezultatom 34:6, i tako osigurali drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu.
Vojvode je do pobede predvodio kvoterbek Rastko Jokić, koji je od samog starta sjajno razigravao saigrače i već u prvom posedu lopte doneo svom timu vođstvo. Vođa napada reprezentacije Srbije uputio je četiri pasa za tačdaun, ka Andreju Puškašu, Meneliku Holtu, Demetrijusu Samleru i Mariju Šapuriću, a Samler se uz pomoć odlične ofanzivne linije Dukesa end zone jednom domogao i trčanjem.
Tračak nade za domaće javio se u poslednjim sekundama prvog poluvremena, kada je Ričard Samjuel vratio pant 70 jardi (20:6), ali čvrsta odbrana Novosađana potom nije dozvoljavala poene Nišlijama.
Za razliku od prva dva meča, duel Inđija Indiansa i beogradskih SBB Vukova nije imao rezultatskog značaja, ali je uprkos tome „čopor sa Ade“ pružio još jednu odličnu partiju i neporažen završio ligaški deo – 54:13. Sa druge strane, Indiansima za utehu ostaje opstanak koji su izborili još u prošlom kolu.
Beograđani su do sedme pobede stigli sa rezervnim kvoterbekom, Davidom Hanomihl Lukićem, koji je sa četiri tačdauna dostojno zamenio Amerikanca Šona Raterforda.
Tako će se u polufinalu plej-ofa, koje je na programu za dve nedelje, sastati SBB Vukovi Beograd – Imperatori Niš i Novi Sad GAT Dukes – Kragujevac Wild Boars.
Iz lige su ispali Belgrade Blue Dragonsi i Mladenovac Forestlandersi, čiji je duel odložen za naredni vikend.
Rezultati 7. kola Sportklub Superlige:
Pančevo Panhters – Kragujevac Wild Boars 12:35 (0:14, 0:7, 6:7, 6:7)
Imperatori Niš – Novi Sad GAT Dukes 6:34 (0:7, 6:13, 0:7, 0:7)
Inđija Indians – Vukovi Beograd 13:54 (6:19, 0:21, 0:7, 7:7)
Belgrade Blue Dragons – Mladenovac Forestlanders (21/22. jun)

Povezana vest:  Osveta Veprova, zakazan derbi u finalu