kraljevske krune2Nj.K.V. Princ Aleksandar pokrovitelj kluba američkog fudbala Kraljevske Krune iz Kraljeva

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Aleksandar sa zadovoljstvom objavljuje da će od danas klub američkog fudbala „Kraljevske Krune“ (Royal Crowns) iz Kraljeva funkcionisati pod njegovim patronatom.
Princ Aleksandar je u svom pismu g-dinu Srđanu Ćosiću, predsedniku kluba između ostalog istakao:
-Veoma me je obradovala molba da budem pokrovitelj kluba američkog fudbala „Kraljevske Krune“ (Royal Crowns). Sa velikim zadovoljstvom prihvatam pokroviteljstvo nad ovim izuzetnim klubom, koji neguje tradicionalno prijateljstvo između srpskog i američkog naroda. Srdačno Vas pozdravljam, kao i sve članove kluba američkog fudbala „Kraljevske Krune“ (Royal Crowns), uz iskrene želje za svaki uspeh u daljem radu.
Grupa entuzijasta i ljubitelja američkog fudbala osnovali su klub 7. oktobra 2004. godine u Kraljevu. Od tada je sportski tim izrastao u jedan od najviše cenjenih klubova u Srbiji i regionu ostvarivši impresivne sportske rezultate, odličnu saradnju na međunarodnom nivou ali i veliko zalaganje na polju humanitarnog i društveno-korisnog rada u lokalnoj zajednici. Ovaj sportski klub ponosno nosi naziv „Kraljevske Krune“ od svog osnivanja do danas, a ovo ime su izabrali u nastojanju očuvanja i promocije tradicije srpskog naroda, ali i promocije monarhije kao državnog uređenja kao i srpske Kraljevske porodice Karađorđević.
Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Aleksandar rođen je u Ferfaksu u Virdžiniji, SAD, 15. januara 1982. On je brat blizanac Nj.K.V. Princa Filipa i treći u redu nasleđa Prestola (posle Princa Naslednika Petra, svog starijeg brata, i Nj.K.V. Princa Filipa). Sin je Nj.K.V. Princa Prestolonaslednika Aleksandra od Jugoslavije i Njenog Carskog i Kraljevskog Visočanstva Princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance. Princ Aleksandar je unukNj. V. Kralja Petra II i Nj. V. Kraljice Aleksandre. Kršteni kumovi su mu Nj. V. španska kraljica Sofija, Nj. V. grčki Kralj Konstantin i Nj. K. V. Vojvotkinja od Kalabrije. Opširniju biografiju Nj.K.V. Princa Aleksandra možete pročitati na sajtu www.dvor.rs

Povezana vest:  CEFL: Spektakl Veprova i Remsa u Kragujevcu