Vukovi-Bogazici-Sultans-2014Poslednje kolo Sportklub CEFL lige 2015

Poslednje kolo „Sportklub Centralnoevropske lige američkog fudbala“ (CEFL) pre plejofa donosi dva susreta u nedelju, 7. juna. Vodedi novosadski GAT Dukesi putuju Silverhoksima u Ljubljanu, na megdan tačno u podne, dok de SBB Vukovi iz Beograda – podno Alpa u austrijski Hohenems kod Blu Devilsa, na odmeravanje snaga koje krede u 14 sati. Utakmica iz Slovenije bide prenošena na regionalnoj televiziji Sportklub.

Pred početak poslednjeg kola Novi Sad Dukesi su na prvoj poziciji sa dve pobede, bez poraza. SBB Vukovi i Siverhoksi imaju skor 1-1, ali Beograđani imaju prednost zbog pobede u međusobnom duelu. Blu Devilsi su nanizali dva poraza, bez pobeda, ali imaju šanse da se izbore za prvenstvo domadeg terena u doigravanju.

Povezana vest:  Orlići u finalu turnira “Četiri nacije”

Kalkulacije zadržavaju GAT Dukese na vrhu ukoliko pobede ili pretrpe poraz sa manje od 13 poena razlike, ukoliko SBB Vukovi ne pobede u Austriji visokim rezultatom. Vojvođanima de situacija biti otežana jer de igrati bez startnog kvoterbeka, Aleksandera Mek Kina, koji je povredio nogu na utakmici protiv SBB Vukova pre dva kola. Međutim, njegova prinudna zamena, Vil Pauel, koji je pokazao odlične kvalitete na ovoj poziciji na istoj utakmici, stavlja ih u najbolju poziciju da put kroz doigravanje vodi kroz Novi Sad.

Silverhoksi imaju tradiciju na svojoj strani, jer nikada nisu izgubili kod kude od GAT Dukesa, sa kojima imaju nerešen skor 4-4, tokom 5 godina takmičenja. Oni de preuzeti vođstvo pobedom od 14 i više poena, ukoliko poen razlika koju naprave SBB Vukovi eventualnom pobedom nad Blu Devilsima, ne bude veda od njihove protiv Dukesa za više od 20 poena. Silverhoksi de završiti drugi u slučaju pobede bilo kojom poen razlikom, ali samo u slučaju odlične partije odbrane Blue Devilsa protiv Beograđana.

Povezana vest:  Vong u Imperatorima, stiže još Amerikanaca!

SBB Vukovi i Blu Devilsi de s nestrpljenjem iščekivati konačni rezultat iz Ljubljane, jer pobeda Novosađana oba tima dovodi u poziciju da se bore za drugo mesto na tabeli i domadi teren u polufinalu. Tada de, u slučaju da pobede, SBB Vukovima u tome pomodi i što ubedljiviji trijumf GAT Dukesa, pa ih na drugo mesto vodi zbir poen razlike sa Dukesima od 26 ili više. Ukoliko pobede Silverhoksi, SBB Vukovi bi mogli i do liderske pozicije, ali bi im za to bila potrebna pobeda još vedom poen razlikom.

Povezana vest:  Mitrovčanima sremski derbi

Mogudnost da se polufinale igra u Hohenemsu je najmanje verovatno, jer Blu Devilsima za drugu poziciju na tabeli odgovara samo pobeda protiv SBB Vukova velikom poen razlikom, uz pobedu GAT Dukesa nad Slovencima visokim skorom. Ukoliko se u obzir uzme i činjenica da su dva startna igrača Austrijanaca povređena i nede uzeti učešde na ovoj utakmici, ostvarenje ovog poduhvata je za njih tim teže. Ipak, oni de tražiti poravnanje skora protiv SBB Vukova, jer u tri utakmice među ovim protivnicima, SBB Vukovi imaju dve pobede, uključujudi i onu u finalu 2009. godine.