Grofovi-CeltisPLS „Sever“: Rac rastužio Celtise

Na gostovanju u Somboru, Grofovi iz Novog Kneževca upisali su u vrlo zanimljivom susretu drugi trijumf u ovogodišnjem takmičenju grupe Sever Prve lige Srbije. Velika borba viđena između ova dva tima, pokazala je da i timovi iz donjeg dela tabele itekako mogu da ljubiteljima američkog fudbala pruže pravi užitak.
Duel u Somboru, naročito u prvom poluvremenu, obilovao je famblovima i presečenim loptama, a dobrim delom su za to bile zaslužne odlične odbrane, ali i obilna kiša koja nije išla na ruku igračima oba tima. Posle jednog fambla domaćih Celtisa, nedaleko od svoje end zone, Grofovi su došli u idealnu priliku da poentiraju. Međutim, tim iz Novog Kneževca je uzvratio istom merom, umesto poentiranja,predali su loptu Somborcima na samoj liniji poentiranja.
Nedugo potom, Grofovi su ipak uspeli da dođu ponovo nadomak end zone i trčanjem Mark Raca prvi poentiraju na ovom meču. Bio je to rezultat prvog poluvremena, tokom kojeg Somborci nikako nisu uspevali da nađu rešenje za odbanu protivnika.
Međutim, posle velikog odmora, Celtisi ne samo da su došli do daha, već i do vođstva. Trčanjem Danijela Velimirovića napokon su uspeli da probiju odbranu gostiju, da bi ponovo uspeli da dođu u priliku da poentiraju i za vođstvo. Tada su ipak zaustavljeni ispred same end zone, pa su morali da se zadovolje sa tri poena, posle fild gola Nebojše Mitrovića.
Do kraja meča ostalo je još četiri minuta, taman toliko za poslednjih pokušaj Grofova. Međutim, kada je bilo najbitije, gosti su uspeli da odrade sjajan napad, a onda ponovo trčanjem Marka Raca 50 sekundi pre kraja dođu do drugog, ispostavilo se pobedonosnog tačdauna.
Somborci su pokušali u preostalom vremenu da odgovore i još jednom preokrenu, ali u preostalom vremenu, bili su prinuđeni na rizične napade, koji su rezultirali presečenom loptom, čime je stavljena tačka na ovaj vrlo zanimljiv susret.
Posle utakmice, šuter Grofova, Branislav Popović istakao je:
– Možda smo mogli i ranije da prelomimo meč, ali ovako smo kao ekipa postali bogatiji za iskustvo kao što je preokret za pobedu u samom finišu meča. Ostaje nam još jedna značajna utakmica do kraja, gde ćemo pokušati da pružimo veliki otpor favorizovanim Legionarima.

Povezana vest:  STRAHINJA STEPOVIĆ NASTAVLJA KARIJERU U NEMAČKIM TIGROVIMA

Celtis Sombor – Grofovi Novi Kneževac 10:14 (0:7,0:0,7:0,3:7)

Stadion PIK Sombor. Gledalaca oko 200.

Kretanje rezultata:

0:7 Mark Rac trčanje 15 jardi, Branislav Popović uspešan PAT.
7:7 Danijel Velimirović trčanje 20 jardi, Nebojša Mitrović uspešan PAT.
10:7 Nebojša Mitrović fild gol 20 jardi
10:14 Mark Rac trčanje 2 jardi, Branislav Popović uspešan PAT

Povezana vest:  Šarčević objavio spisak reprezentativaca za pripreme