ICE BUCKET CHALLENGE - LEDENI IZAZOV Kraljevske Krune JunioriKraljevske Krune prihvatile „Ice Bucket Challenge“

Kraljevske Krune su prihvatile „Ice Bucket Challenge“, nakon čega su, kako pravila nalažu, uputile tri nova izazova klubovima američkog fudbala. Ujedno i ženski tim kraljevčanki, popularne Kraljice, je uputio tri „ledena izazova“ koleginicama iz drugih ženskih timova. Sve to u humanitarne svrhe!
Ice Bucket Challenge, u slobodnom prevodu „Ledeni izazov“, u nekoliko poslednjih dana je pravi hit među NFL i koledž timovima, igračima i trenerima, a i inače kod poznatih ličnosti i organizacija. Ako već do sada niste videli, u pitanju je „ledeni izazov“ organizacije ALS, u kom javne ličnosti, ili kolektivi na sebe izliju kantu ledene vode, pritom doniraju novac i onda i izazovu iduće tri osobe da naprave isto u roku od 24 sata. Svrha je da se kroz ovu zanimljivu i zabavnu kapmanju skrene pažnja na rad „ALS“ fondacije kako bi se sakupiuo novac za dalje istraživanje „Lou Gehrigove bolesti“, odnosno amiotrofičke lateralne skleroze.
Kraljevo Royal Crowns-e su izazvali rumunski Bucharest Rebels-i, ujedno su uz Krune izazvali i bugarski tim Sofia Bears-a. Krune su se odmah sutradan prepodne organizovale. Osam igrača juniorskog tima sa trenerom Ljubodragom Anđelkovićem i predsednikom kluba Srđanom Ćosićem, je bilo poliveno ledenom vodom (tri velike pune kofe vode sa kockicama leda). Tom prilikom kraljevski klub je uputio isti IZAZOV na sledeće tri adrese:

Povezana vest:  Počela „Youth" liga Srbije u američkom fudbalu, „Indiansi" na startu prvenstva ubeležili jednu pobedu i jedan poraz

1. Kragujevac Wild Boars
2. Beograd Vukovi
3. Split Sea Wolves

Ova tri kluba američkog fudbala imaju 24 časa da odgovore izazovu.
Video možete pogledati ovde!

Nakon toga se isto tako ledenom vodom bili poliveni i kapiten ženskog tima, Svetlana Gajić, zajedno sa veteranima američkog fudbala Josh Hepnerom i Markom Radulovićem, koji su joj pružili podršku u upućivanju novog izazova, ženskim ekipama:

Povezana vest:  Hupingarner – prvi američki trener u Panterima

1. Beograd Vučice,
2. Kragujevac Wild Cats i
3. Pančevo Panthers Ladies.

Takođe ove tri ženske ekipe fleg fudbala imaju 24 časa da odgovore izazovu.
Video možete pogledati ovde!

Kraljevske Krune pozivaju sve koji su u mogućnosti da uplate donacije na bankovni račun ALS organizacije, preko njihovog zvaničnog sajta: „The ALS Association“ (http://www.alsa.org/fight-als/ice-bucket-challenge.html).

Povezana vest:  Dekstrel Simons prva akvizicija Vukova