mg 7331

PBB Kragujevac Vajld Bors protiv Budapest Vulvs u subotu 4. maja

Kragujevački Vajld Borsi dočekuju u svom četvrtom nastupu u sezoni 2013 Sportklub CEFL-a Vulvse iz Budimpešte. Utakmica će se odigrati na stadionu Čika Dača u Kragujevcu, u subotu od 13 časova.
Vajld Borsi su u ovoj sezoni zabeležili dve pobede iz tri meča, dok je njihov sledeći protivnik i dalje bez pobede sa skorom 0-2. Vajld Borsi su jedan od dva tima, koji je savladao Vulvse; Kragujevčani su slavili sa ubedljivih 28-55 u Budimpešti na otvaranju sezone.
Glavni pokretač te pobede, Sten Bedvel više nije u ekipi nakon povrede na meču protiv beogradskih Vukova. On je na toj utakmici postavio CEFL rekorde sa 452 jarde pasom i sedam tačdauna kroz vazduh. Iako je ekipa odigrala na visokom nivou i bez njega, savladavši zvanične šampione iz Ljubljane, ipak su se odlučili za novog američkog kvoterbeka, pa će Santino Simone najverovatnije debitovati u subotu na Čika Dači.
Vajld Borsi bi eventualnom pobedom najverovatnije eliminisali Vulvse iz konkurencije za finale. Mađarska ekipa bi u tom slučaju mogla najviše do istog skora kao i Borsi na kraju sezone, ali bi im to malo značilo zbog lošijegm međusobnog skora.
Iako su Borsi favorit na ovom meču, Vulvsi makar mogu da se pohvale da do sada nisu izgubili u Kragujevcu. To je istina bilo samo jednom, 2007. U najslabijoj sezoni Vajld Borsa od osnivanja kluba.

Povezana vest:  Završene pripreme u Pančevu, sledi Beograd

Foto: wildboars.org.rs