Legionaries-Loncarevic-Hunters-11

PLS SEVER: Derbi u Vrbasu, mamutski napad na Legionare!
 
Derbi kola Prve lige Srbije ovog vikenda će definitivno biti onaj koji će se odigrati u Vrbasu, gde će Lovci pokušati da uhvate poslednji voz za povratak u elitnu Superligu naredne godine. Naime, oni bi eventualnom pobedom nad Sombor Celtisima i povoljnim raspletom do kraja šampionata mogli da se nadaju krugu od tri ekipe, u kome bi mogla da se valorizuje njihova visoka pobeda nad Legionarima u prvom kolu.
Međutim, očekuje ih težak zadataka, jer su se žestoko opekli u prvom meču protiv Somboraca, kada su poraženi (16:7) iako su na poluvremenu imali minimalnu prednost (7:6). Tada im je presudio tačdaun pasom Branka Radoševića ka Darku Lugumerskom. Celtisi bi novim trijumfom nad velikim rivalom, sa kojim su zajedno prošle godine ispali iz elitne divizije, ostali u trci sa Legionarima, sa kojima bi u međusobnom duelu odlučili o najboljoj ekipi Severa.
Ovaj meč je jedini koji će se ovog vikenda igrati na srpskim terenima u subotu, a mesto odigravanja je Gradski stadion u Vrbasu, sa početkom od 16 časova.
U podnevnom matineu u nedelju 27. maja u Kikindi će biti odigran meč između trenutno vodećih Legionara iz Sremske Mitrovice i domaćih Mamuta. Legionari u ovaj meč ulaze kao favoriti što govori i njihova pozicija na tabeli kao i igra koju su prikazali u prethodnih par nedelja ostvarivši četiri pobede u nizu. Prva u nizu pobeda ostvarena je i upravo nad Mamutima.
Uz odličnu igru u odbrani i oslanjanje na sjajnu ofanzivnu liniju u napadu Mitrovčani očekuju nastavak serije, dok će domaći će pokušati da ih u tome zaustave. U prvom meču koji je odigran tokom aprila meseca, Mitrovčani su uspeli u drugom poluvremenu da slome otpor tada kadrovski oslabljenih Mamuta. Legionari su uspešnim trčanjima lomili i na kraju slomili odbranu Kikinđana, što je uz granitnu odbranu Mitrovčana bilo i više nego dovoljno za konačni trijumf (27:0).
Mamuti su sada željni revanša i u ovaj meč ulaze osokoljeni pobedom nad Grofovima iz Novog Kneževca kojom su prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Rudolf Sabo, hvatač i jedna od bitnih poluga napada Kikinđana je pred ovaj meč istakao:
– Činjenica da dočekujemo trenutno prvoplasiranu ekipu naše divizije, daje nam još veći motiv da ostvarimo pobedu. Nismo na željenoj poziciji, kako smo to zacrtali na početku sezone , ali ćemo se potruditi da svaku narednu utakmicu rešimo u svoju korist. Naravno naša prednost će biti i domaća publika, koja nas uvek podržava u velikom broju, a mi ćemo se truditi da im se odužimo pobedom. Očekujem zanimljivu utakmicu i fer i korektnu borbu sa obe strane.
Ove sezone jedan od najbitnijih igrača u odbrani Mamuta lajnbeker Marijan Lazić je pred nedeljni meč rekao sledeće:
– Mislim da će predstojeći meč sa Legionarima biti mnogo bolji i kvalitetniji nego prethodni. Trenirali smo dobro i očekujem dobru i fer utakmicu. Spremni smo da damo maksimum i obećavamo da ćemo dati sve od sebe na terenu. Nadam se da ćemo pred punim tribinama napraviti iznenađenje kola.
Meč u Kikindi će se odigrati na stadionu fudbalskog kluba ŽAK uz slobodan ulaz.
 
SEDMO KOLO PRVE LIGE SEVER:
Vrbas Hunters – Sombor Celtis (subota, gradski stadion, 16 časova)
Kikinda Mammoths – Sirmium Legionaries (nedelja, stadion “ŽAK”, 12 časova)

 

Povezana vest:  Veprovi overili plej of u Pančevu