Reprezentacija-SrbijeSlovenci otkazali učešće na Balkan Bowlu
 
Ambiciozni projekat Balkan Bowla, u kojem je 20. septembra trebalo da se sastanu tri reprezentativne selekcije Srbije i Slovenije (seniori, žene i fleg), iako je učešće gostiju prvobitno potvrđeno od strane saveza Slovenije, neće se održati. Naime, predsednik Slovenačke asocijacije američkog fudbala, Jernej Pavlič, potpuno neočekivano je 3. septembra otkazao učešće na ovom planiranom spektaklu, na manje od 20 dana od zakazanog dana odigravanja utakmice.
U pismu, kojim je obavestio predsednika Srpske asocijacije američkog fudbala, Radeta Rakočevića, pored napora u cilju priprema za meč sa Srbijom, četiri organizovana kampa, Pavlič ističe i finansijske, ali i probleme sa dužinom rostera nacionalnog tima Slovenije.
– Sa surovom realnošću smo se suočili prošle subote. Isprva smo imali 63 prijavljena igrača u nacionalnom timu, koji su garantovali dužinu klupe i neophodno znanje i kvalitet sastava. Međutim, prethodne subote samo 21 igrač se pojavio na treningu. Pre toga, 23. avgusta, imali smo 33 igrača. Uprkos činjenici da utakmica može da se odigra i sa 21 igračem, među njima je nekoliko igrača kojima je ovo prva godina u američkom fudbalu, a većina nikada nije igrala protiv tako jakog protivnika – napisao je između ostalo Jernej Pavlič, dodavši da je stručni štab Slovenaca bio zabrinut zbog mogućnosti povreda igrača, a na kraju pisma dodao:
– Kao predsednik Asocijacije, moram da preuzmem odgovornost u ovakvoj situaciji i uradim šta je najbolje za bezbednost naših igrača. Zato, moram da vas obavestim da otkazujemo naše učešće na Balkan Bowlu. Izvinjavam se zbog neprijatnosti i nevolja koju smo prouzrokovali.
Kao što je već poznato, Srpska asocijacija američkog fudbala je u cilju priprema za Balkan Bowl već organizovala četvorodnevne pripreme za fleg i žensku selekciju u hotelu „Junior“ na Kopaoniku, dok su se seniori u velikom broju okupili na trajautu u Pančevu, a ugovorene su i pripreme na Kopaoniku. Povodom neočekivane i nimalo prijatne vesti, koja je naše nacionalne selekcije dovela u izuzetno nezgodan položaj, predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Rade Rakočević kratko je izjavio:
– Veoma smo razočarani što je reprezentacija Slovenije otkazala učešće na Balkan Bowlu. Verujemo da su dali sve od sebe da se ipak pojave na zakazanom meču, ali uprskos svemu što se izdešavalo oni ostaju naši veliki sportski prijatelji.
Uprkos odustajanju Slovenaca, Srpska asocijacija američkog fudbala ne odustaje od reprezentativnih aktivnosti ove godine. Planirani kamp reprezentacije neće biti otkazan, pa će se najbolji seniori okupiti na Kopaoniku u periodu od 10. do 15. septembra.
– Pokušavamo da nađemo novog protivnika, sa kojim bi reprezentacije odigrale utakmice ove godine. U najskorijem roku ćemo se javiti sa novim informacijama o aktivnosti reprezentacije – zaključio je Rakočević.
Povezana vest:  Zabrana Milošu Blagojeviću 6 meseci zbog dopinga