zene-vucice-wild-cats-2ŽFL: Startuju dame
 
Ovog vikenda startovaće druga po redu Ženska fleg liga Srbije, u kojoj će se takmičiti devet ekipa, dve više nego prošle godine.
U grupi „Sever“ nadmetaće se Kikinda Orange Tribe, Pančevo Panthers Ladies, Sirmium Legionaries, Klek Knights i Novi Sad Wild Dogs Valkyrie, dok su na „Jugu“: Kragujevac Wild Cats, Vučice Beograd, Kraljevo Royal Crowns i Obrenovac Hawks.
Grupna faza sprovešće se kroz tri turnira, posle kojih će po dva najbolja tima igrati na finalnom (18/19. oktobra).
Prvo odmeravanje snaga timovi iz južne divizije imaće u subotu, od 14 časova, u Kragujevcu, a zatim će se sastati u Obrenovcu (27/28. septembra) i Kraljevu (11/12. oktobra).
Tako će odbranu titule iz svog grada započeti Divlje mačke, na čije kormilo se posle sprečenosti zbog igranja u niškim Imperatorima vratio Stefan Stefanović.
– Moj odlazak u Niš nažalost me je odvojio od devojaka na jedan duži period, ali to ne znači da devojke nisu spremne za ovu ligu. Možda nisam fizički bio tu, ali svojom savesnošću odlično su trenirale i bez mene. Malo vremena smo imali da nadoknadimo izgubljeno, zato smo ozbiljnije ušli u pripreme. I kratak vremenski period može biti progresivan ako se naporno radi, a ja u ove devojke nikada nisam sumnjao – rekao je Stefanović.
Kragujevčanke su imale najviše reprezentativki na pripremama na Kopaoniku – Tanju Obradović, Hristinu Milosavljević, Olgicu Mihajlović, Jovanu Dimitrijević i Anđelu Dragić.
– Kao što nisam sumnjao u njih ni u najtežim trenucima, kada smo imali šest devojaka i jednu loptu, neću sumnjati ni sada kada imamo najkvalitetniji tim u zemlji. Ove devojke su ponos grada, prošle godine bile su ponos Srbije i biće to i ove sezone. Spremne ulaze u ligu, a ja obećavam da će je u subotu otvoriti u velikom stilu. Spremne su, željne novih pobeda i novih dokazivanja. Imamo težak zadatak, da odbranimo titulu šampiona Srbije, ali ja ništa manje i ne očekujem. Zadovoljan sam onime što pokazuju na terenu i siguran da će opravdati očekivanja – istakao je Stefanović.
Devojke sa „Severa“ startovaće iz Pančeva, u nedelju, od 13 časova, a potom se karavan seli u Kikindu (27/28. septembar) i Sremsku Mitrovicu (11/12. oktobar).
– Nakon prve godine ostaje nam žal za propuštenim finalnim turnirom, jer je par poena napravilo razliku, ali se ne smatramo gubitnicima u toj priči, cela sezona je imala svoje uspone i padove. Ono što je pobeda u ovoj priči su kontakti i prijateljstva stvorena između klubova koja se i dalje održavaju. Nova sezona je pred nama. U nju ulazimo sa velikim ambicijama, vredno smo radili poslednjih par meseci – kazao  je Ivan Kosanović, glavni trener Pančevki.
On je dodao da je tim pretpreo određene izmene, ali je kostur ostao isti.
– Kao i prošle godine, i ove smo domaćini na prvom turniru pa se nadamo da ćemo uspešno startovati pred svojom publikom. Posebno nas raduje podatak da su Klek i Sremska Mitrovica uzeli učešće ove godine kao nove ekipe, što je svakako ohrabrujuće za budućnost ženskog fleg fudbala u Srbiji. Svim ostalim ekipama želim uspešnu sezonu bez povreda i uz poštovanje fer pleja – zaključio je Kosanović.
Povezana vest:  HUMANITARNA UTAKMICA OTVARA SEZONU AMERIČKOG FUDBALA U BEOGRADU