Pancevo-Panthers-Nemanja-ZubovicCEI: Zubović doneo pobedu i finale pančevačkim Panterima

U vrlo uzbudljivoj zavšnici, kiker Pantera Nemanja Zubović doneo je pobedu ekipi Pančevo Pantera u duelu CEI lige protiv Bratislava Monarha. Naime, one je dve sekunde pre kraja,hladan kao špricer, pogodio fild gol i doneo treći trijumf Pančevcima u ovom regionalnom takmičenju.
Utakmica je odigrana po ne baš sjajnom vremenu za fudbal, zbog velike količine kiše koja je padala tokom duela. U takvim uslovima, odbrane su većim delom meča bile te koje su dominirale na terenu.
U prvom drajvu Panteri su uspeli da zaustave goste odmah posle tri akcije i da izblokiraju pokušaj panta. Napad Pantera je odmah u sledećoj akciji postigao poene pasom Vili Širda ka tajtendu Vladimiru Trajanoviću. Posle toga napadi obe ekipe su se dosta mučili do sredine druge četvrtine, tokom koje su gosti iz Slovačke imali jedan uspešan drajv koji su krunisali poentiranjem.
U drugom poluvremenu na samom početku Panteri su uspeli opet da povedu odličnim trčanjem Širda, ali već u sledećem posedu dobijaju loptu na 5 jardi od svoje end zone gde Šird posle lošeg snepa ne uspeva da iskontroliše loptu. Najprisebniji je bio lajnbeker gostiju, koji je postigao prve poene za odbranu gostiju i prvo vođstvo na meču 14:13.
Do pred sam kraj napadi oba tima su se mučili da pomeraju lance, a na tri minuta do kraja napad Pantera nije uspeo na sredini terena da pretvori četvrti daun. U tom trenutku na scenu stupa odbrana Pantera, koja uspeva da natera goste da već posle tri akcije moraju da pantuju loptu.
Na 1:48 do kraja utakmice Panteri dobijaju novu šansu na svojih 25 jardi, odakle kreću u poslednji drajv. Kvoterbek Šird je povezao nekoliko dobrih pasova, što uz par trčanja i dva potrošena tajmauta dovodi Pantere do linije od 18 jardi od protivničke end zone samo 2 sekunde do kraja meča. Sve je bilo na Nemanji Zuboviću, koji je, ispostavilo se, bio dorastao izazovu.
Na ovaj način, Panteri su praktično obezbedili finale u CEI ligi krajem juna. Ostaje im samo meč u Budimpešti protiv Hurricanes, koji do sada nemaju ni jednu pobedu, dok su Panteri jedini bez poraza u ligi sa skorom 3-0.

Povezana vest:  U Zemunu poslednja provera pred "playoff"

Pančevo Panthers – Bratislava Monarchs 16:14 (7:0, 0:7, 6:0, 3:7)

Stadion: SC „Mladost“. Gledalaca: oko 250.

Kretanje rezultata:

7:0 Vili Širtd pas 10 jarti za Vladimira Trajanovića, Nemanja Zubović uspešan PAT.
7:7 Štefan Slovak trčanje 10 jardi, uspešan PAT
13:7 Vili Šird trčanje 30 jardi, neuspešan PAT.
13:14 Branislav Balada fambl rikoveri u end zoni Pantera, uspešan PAT.
16:14 Nemanja Zubović fild gol 35 jardi.

Povezana vest:  Hupingarner – prvi američki trener u Panterima